PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Stajanje pri bootanju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32954)

Yaxyo 02.02.2006. 00:17

Stajanje pri bootanju

Pri bootanju kad racunalo ucitava tipkovnicu i mis jednostavno mi se komp zablokira. Ne smrzne vec stane jer ja mogu recimo pritisnuti tipku del i onda se promijeni iz "press del to enter setup" u "entering setup" ali ne zeli uci...Trebam ga milijun puta restartat da bi jednom, nakon 10 min idlanja pri bootanju odlucio uci u Windowse. Jednom kad udje, nema problema...sve radi super ali kad se restarta ili gasi sve opet iz pocetka. Stavio sam i novi bios na maticnu ali nije pomoglo.
Unaprijed hvala

joolka 02.02.2006. 00:47

..da smanjis malo clock :D

Yaxyo 02.02.2006. 07:49

Pa jesam, vratio sam na default kad mi se to pocelo desavat ali svejedno

G0RKI 02.02.2006. 14:34

Da li imas kakvih drugih problema u svakodnevnom radu smrzavanja..errora i sl osim pri bootanju?! Koje napajanje vozis na systemu?!

Yaxyo 02.02.2006. 15:04

U tome je i je stvar, stroj savrseno radi evo sedmi dan jer ga ne gasim zbog tog problema pri paljenju...bilo je u pocetku kad sam na novo winse stavio problem sa mreznom karticom ali kad sam stavio najnovije drivere sa neta sve prede...nego, gdje mogu kupiti kvalitetnu bateriju za maticnu i koliko dodje?
Maticna je ASUS P5GD2 Deluxe

G0RKI 02.02.2006. 15:49

Nisi mi odgovorija koje napajanje koristis ali nema veze...posto je sve ostalo okey i nemas nikakvih anomalija s radom racunala. Ne znam za bateriju ali ti mogu ti rec sta bi ja napravija.... Otisa bi u nekog urara i trazio da ti po toj postojecoj da/nade novu kvivalentnu bateriju istih karakteristika...naravno ako oni imaju takvih...ja pretpostavljam da imaju..pa..ne skodi pokusat?! :rolleyes:

domy_os 02.02.2006. 15:56

Kod urara, cca 25 kn.

Yaxyo 02.02.2006. 17:57

Citiraj:

Originally posted by Gorki
Nisi mi odgovorija koje napajanje koristis ali nema veze...posto je sve ostalo okey i nemas nikakvih anomalija s radom racunala. Ne znam za bateriju ali ti mogu ti rec sta bi ja napravija.... Otisa bi u nekog urara i trazio da ti po toj postojecoj da/nade novu kvivalentnu bateriju istih karakteristika...naravno ako oni imaju takvih...ja pretpostavljam da imaju..pa..ne skodi pokusat?!
Joj sorry, previse sam se raspisao pa sam zaboravio...koristim no name (nazalost, ali kad skupim lovu kupujem Tagana) ali od 460W tako da sumnjam da je preslabo, a i radi perfektno tako da ne znam...budem sutra otisao kod urara da mi da novu, a dotle cu resetirat bios na default

G0RKI 02.02.2006. 18:48

Da sumlja sam u to...460W Tagan je i vise nego dovoljan da vozi tu konfiguraciju. Medutim savjetivao bih ti da sta prije promjenis to napajanje (da ne bi mora minjat cili kompjuter ako ono umre).. Ne znam dali si vuka neke testove kao Prime95 oni tlace ne samo RAM + CPU nego i napajanje. Nekad moze to i proc i radit ali se nepravilnost vrlo brzo pojave i isplivaju na povrsinu! A pri samome pokretanju kompa (kad je on hladan) on povuce velike struje i ako ne izbalansira ulazne i izlazne vrijednosti kako treba javljaju se nepravilnosti pri samom pokretanju. Veca radna temperatura takoder uvelike skracuje kvalitetni/nekvalitetni radni vijek napajanja. Obrati paznju na to! ;)

Yaxyo 03.02.2006. 18:32

Evop zamijenio sam bateriju ali jos uvije zajebava...zanimljivo je to, sto kad napravim clear cmos kod prvog bootanja on glatko bez ikakvih problema prodje, ali kad udjem u bios i postavim osnovne postavke tipa vrijeme pri sljedecem restartu se on svejedno zablokira. Takodjer i kad ne postavim, pri iducem paljenju opet zablokira...ima tko jos kakvu ideju?

joolka 03.02.2006. 19:16

....na takvu konfiguraciju si moga odma misliti na napajanje,stoga sto cekas ?

Yaxyo 03.02.2006. 19:41

A što čekam...čekam lovu a do ljeta je sigurno neću nabaviti, teško je učeniku skupiti 900kn ;)

Ali ne razumijem kako on normalno radi kod prvog bootanja, znači nakon clear cmosa on savršeno upali računalo, ali kod već drugog ili nakon restarta komp zbog spremanja postavaka biosa opet zajebava?

joolka 03.02.2006. 20:46

zasto 900kn ????,napajanja imas pristojna vec od 300kn,tako do to eliminiras....

G0RKI 04.02.2006. 13:48

Kako ti naponi stoje u vindowsima?! Jesi ih mijerija sa MBM ili cak sa multimetron?! Ne triba ti 900kn za napajanje sta ti je reka jolikca mozes i dosta jeftinije proc! Ovi novi A64 i Intel sistemi trose ko upaljac za razliku od bartona kojemu snaga ode i priko 100W u idle modu kad ga dobro nafriziras! Tebi je sasvim dovoljno neko napajanje kvalitetnije od 400-450W ako ne gonis SLi jer SLI trazi makninu a ne novi procesori ka sta sta san reka. Graficke su gladne!

Hrconja 04.02.2006. 16:32

Citiraj:

Originally posted by Yaxyo
U tome je i je stvar, stroj savrseno radi evo sedmi dan jer ga ne gasim zbog tog problema pri paljenju...bilo je u pocetku kad sam na novo winse stavio problem sa mreznom karticom ali kad sam stavio najnovije drivere sa neta sve prede...nego, gdje mogu kupiti kvalitetnu bateriju za maticnu i koliko dodje?
Maticna je ASUS P5GD2 Deluxe

stvar je u mrežnoj ILI routeru, eventualno u optičkoj jedinici.

Znam da ovo zadnje zvuči čudno, ali istina je. Frend imao isti problem,imao neispravan DVD-rom, kupio DVD pržilicu, windowsi proletili.

Isto mu je idle-alo pun k vremena:rolleyes:

Yaxyo 05.02.2006. 10:51

E vidiš ima tu nešto. Kad sam stavljao Windowse mrežna kartica mi nije radila te se pri svakoj instalaciji drivera komp zablokirao i nisam mogao staviti Windowse. Onda sam ubacio drugu mrežnu karticu te preko nje otišao na internet, te updatao drivere ove mrežne i sve je proradilo...ali zajeb je u tome što je on board mrežna...da je router sumnjam, on nema veze pri podizanju sustava a i za dvd rom mi je malo glupo jer radi savrseno u Windowsima. Ali kazem, zanimljivo mi je da nakon clear cmosa on podize sustav bez problema, ali već kod drugog paljenja blokira i to kako kada...nekada se uopće ne želi dignut a evo danas nakon restarta digao se za kojih 5 sekundi čekanja.

Yaxyo 05.02.2006. 10:53

Ispricavam se na double postu ali sjetio sam se kako isprobat dali je dvd snimač. Lijepo ću samo skinut s njega ide kabel i upaliti računalo, ukoliko je snimač bio kriv on bi se trebao upaliti bez problema, ako nije opet će štekat

Matesonik 06.02.2006. 08:41

moze bit i sam disk. a provjeri i rame, mozda nisu izdrzali. ak ne pomaze, otisla je ploca

Yaxyo 12.02.2006. 22:21

S ponosom (i to opakim :) ) mogu reci da sam rijesio problem...neki dan mi je bilo dosadno i trebao sam uciti latinski i da bih to izbjegao isao sam flashat pioneera dvr 108...iz zajebancije. I evo danas, nakon instaliranja najnovije verzije win dvda kompu je trebao restart a ja ga nisam restartao zbog onog problema...nedugo zatim sam isao gledat dvd i on se zablokirao...bio sam prisiljen ga restartat na gumb i onako sa zaljenjem gledam opet stalo kad odjenom radi...udjem normalno u windowse, on nađe kao novi hardware pioneera...ja sa čuđenjem gledam i idem opet restartat kad ono opet on bez problema ulazi. I sad evo treci restart sam kliknuo tab da i vidim sto se desava, i vidim da je on prije stajao kad je trebao naci pioneera...eto...da me toliko jebao dvd/cd rom i to bez razloga :)
Uglavnom, sad sam very happy jer napokon ne moram preko noci spavati uza 7 ventilatora (iako sam se kroz ovih mjesec dana navikao :D )

Hvala svima koji su pokusali pomoc :)

Hrconja 13.02.2006. 12:46

Citiraj:

Originally posted by Yaxyo
S ponosom (i to opakim :) ) mogu reci da sam rijesio problem...neki dan mi je bilo dosadno i trebao sam uciti latinski i da bih to izbjegao isao sam flashat pioneera dvr 108...iz zajebancije. I evo danas, nakon instaliranja najnovije verzije win dvda kompu je trebao restart a ja ga nisam restartao zbog onog problema...nedugo zatim sam isao gledat dvd i on se zablokirao...bio sam prisiljen ga restartat na gumb i onako sa zaljenjem gledam opet stalo kad odjenom radi...udjem normalno u windowse, on nađe kao novi hardware pioneera...ja sa čuđenjem gledam i idem opet restartat kad ono opet on bez problema ulazi. I sad evo treci restart sam kliknuo tab da i vidim sto se desava, i vidim da je on prije stajao kad je trebao naci pioneera...eto...da me toliko jebao dvd/cd rom i to bez razloga :)
Uglavnom, sad sam very happy jer napokon ne moram preko noci spavati uza 7 ventilatora (iako sam se kroz ovih mjesec dana navikao :D )
Hvala svima koji su pokusali pomoc :)

hehe, rekao sam ti da je optička jedinica :D

Yaxyo 13.02.2006. 16:28

Ma ty :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20.