![]() |
P4C800E-deluxe oc
dakle problem sa oc, jos jedan: proc 2.8E na stock voltazi, sa omjerom fsb:mem 5:4, dignem na 3.56 i mema onda radi na 2.5 V na 440 (no name pqi cipovi, 2x256 nisu dc). u prime mi javlja onu gresku da je roun na 0.5 ocekivano.......
kad stavim, da mi se mema ne skuri, na 3:2 (266 MHz) i dignem fsb na 260 sa dignutom voltazom na 1.5 javlja gresku prilikom dolaksa u win could not read memory.... jel moguce nekak ostavit memu na 400 MHz? |
To ti je do CPUa, digni volatžu CPUa
Istestiraj s memtest86+ 1.65 sa boot CDom i stavi sampo test br 5 da vrti, pa ćeš vidjet ako je do memorije |
evo, probo malo se igrat: proc mi na 1.475 radi na 3.5GHz, sa memom 5:4 na 400MHz. memi sam digo voltazu na 2.85. sve radi stabilno, ali kad dignem na 3.6 GHz makar i s voltazom od 1.55 V sistem mi javi poruku bad pool header, pa pretpostavljam da trebam memu bolju.
|
3.6 je dosta dobar clock za 2.8E, ali za to treba barem 1.6V
|
Da nisi možda zaboravio AGP/PCI lock?
|
mislis da stavim na 66/33? jesam. ali ide na 3.5GHz sa 1.45V, mislim da ide jos vise da imam memu bolju. sta vi mislite o tome?
koja bi bila najbolja? |
Samo ti stavi na 1.625V bez straha i probaj, makar stavi dijelitelj da ti mema radi sporije od 400, samo da vidiš ako te koči CPU ili MEMa
|
@klokan
Na kolko V si ti drzo svog 2,8e za 3,6? Tvoj primjerak cpu.a je sad kod mene, da se nemoram prevec gnjavit s testiranjem. |
Pa di si Branko? :D
Stvarno se ne sijećam Znam da mi na p4c nije išao preko 3.55 jer je bio veliki droop CPU voltaže pod opterećenjem, a na max3 sam imao droop mod, pa mi je išao na 3.9, ali mislim da nisam išao preko 1.7V :D Stvarno se ne sijećam, znaš i sam da sam oduvijek imao vodeno, pa nisam brinuo za voltažu... pogledaj moj sig, pa češ vidjet |
Citiraj:
Hm, znaci da se bacim u nabavku vodenog :rolleyes: Ma zafrkavam se nema samse, sad je na 3,09 tek tolko da su on i mema malo iznad defoult_nog, a komp i dalje tih. Ma 'ko ce pratit tvoj sig, svako malo nes spalis :clap: |
Slobodno ga stavi na 3.5, promjeni množitelj da smanjiš memu i opet će ti biti na malo više od 400, stavi voltažu na 1.58, pa ako nije stabilno stavi na 1.6
To je OK samo ako nemaš stock cooler, a nemaš ga jer ti ga ja nisam niti prodao |
Ma nema sanse da idem na 1,6 sa AC Super Silent 4 Ultra (mozda testa radi, al 24/7 njet njet).
|
Probaj makar temperature radi
Do oko 60ak je OK za taj CPU |
dobro, decki, ne morate ovak na ovom postu. sad ne znam sta je meni namijenjeno a sta ovom krznenom.
jedan problem: proc ostavim da radi na 3500 SAMO memu stavim na 266 (3:2) i onda javi gresku bad pool header. znaci, ostalo je sve isto i kod proca 2.5@1.475V i mema na 2.85V, samo je takt meme malen. kako to ima veze sa stabilnosti sistema?:confused: stvarno mi nije jasno! smanjim takt i ono greska? |
Citiraj:
|
ne neg ga hocu jos dignut, a pretpostavljam da je mema problem. nisam niti iznad 1.5V stavio voltazu proca a digo sam ga na 3.5GHz. sad me buni druga stvar: kako da pri nizim taktovima nece radit kak treba a na vecim hoce?
|
memorija ti je problem...
ako si stavio proc na 3.5ghz (fsb 250) i djelitelj 3:2 (mema na 333mhz), očito da je problem u memoriji - ili ti latencije ne štimaju ili ta mema nece raditi na ispod recimo 400mhz... nemoj spuštati memu - ostavi 5:4 i fsb na 250...kad nabavis bolju memu, onda dizi proc i bok...:beer: |
dakle, pricekat ce sad do 6.mj. dok ne nabavim memu.
uspio sam ga sa novim BIOS-om stavit na 3.6@1.475V sa mem na 410MHz. cijelo vrijeme radi na 3,5@1.625 i ko bog (za sada :D) |
Skurit ćeš ploču naa toj volzaži, meni je to bilo!
|
zasto bi skurio plocu?:confused: :confused:
prije ce se proc skurit neg ploca! i daj lijepo obrisi dva zadnja posta, a ostavi sam jedan. |
A sad, pa ploča neće moć izdržat davat taj napon i još pri opterećenju, stradaju regulatori napona na ploči! Znam šta govorim, to mi je bilo na IS7 i srećom su mi je zamjenili! Nebi možda ništa bilo da sam tad imao ok napajanje nego šrot od codegena!
|
Citiraj:
imao sam ju malo više od godine dana, na njoj je bio napravljen vdroop mod, prescott je bio hlađen ledom i natjerao sam ga na 4500mhz, testirao milijun memorija, mobilnog pentiuma sa asusovim adapterom, ocz ddr booster je bio gore...uglavnom, nema šta ta ploča nije podnjela i što je najbolje, radi još dan danas kao i prvi dan... ako je nešto neuništivo, onda je to ta ploča...;):cool: |
Citiraj:
|
One more problem: sad kad je proc klokan przilica (cd-rw) mi nece zaprzit na cd, javlja neke greske kad cita sa cd/dvd-ova...
sad, u cemu je problem?? kad vratim natrag onda sve radi perfektno...:confused: |
Možda je do RAM-a
|
mozda, a mozda su i u sumi.:D
mozda mogu i ja reci, ali jedno je sigurno: nije se dogadalo prije oc-a. i ja mislim da je do memorije... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30. |