![]() |
FX 55 ili dual core Manchester
Mene zanima sta je bolje uzeti fx55 ili Manchestera a moram brzo saznati jer trebam javiti tamo do kraja tjedna sta cu a nebi htio da se zajebem.Inace TAmo je fx malo skuplji ali samo malo.
Pa ajd ako netko ovo vidi neka pomogne ali meni nekako FX bolje zvuci a i nije mi jasno zasto je duplo skuplji od Manchestera(kod NAS)a ovaj ima kao 2jezgre. Ajd to nek netko mi sazna? I da podrzava li ploca iz siga tog FX-55? Ajd pomagajteee,teško cu uhvatiti ovakvu priliku opet!:beer: |
Ako je cijena "prava sitnica" kao za braću Bing a prodaje sir Oliver a Broj Jedan nema pojma onda uzmi :D
sada ti proc radi bolje nego taj FX55-2,6Ghz 1MBL2CACHE a tvoj na 2,7Ghz1MBL2Cache Nisi naveo cijene a za Dual Core je bolja Toledo jezgra jer Manchester ima 2x512kb po L2 a Toledo 2x1MBL2Cache. Inače,ploča ti podržava oba proca,gledaš samo da je proc s.939 i nemaš frke,ako već uzimaš onda uzmi dual core jer s FX55 nećeš vidjeti razliku. Ajd postaj cijene,FX55 kod nas dodje 4-5 tisuća kuna.:rolleyes: Pregledaj ovo: http://techpowerup.com/cpudb/?manufa...name=&package= |
FX ti ima otkljuchani multiplier(mozhesh ga dizat). IMHO bolje performanse za igranje i da se *ebeno naklokat, ak ti je to bitno:beer:
|
kad se već kupaš u parama onda kupi pošten proc a to je FX!
Ali pazi koji uzimaš tj koja je jezgra! Gledaj da je SanDiego i tada imaš heben proc koji možeš a i ne moraš clockat! U glavnom FX55 je po meni bolji izbor! |
Ako vec imas opterona...onda idi na DualCore. Neces bas osjetiti neku razliku izmedju FX55 i tvog opterona.
|
Ako uzimaš proc u toj klasi - X2 Toledo
|
Daj kad već imaš para uzmi i meni bilo koji od ova dva ne budem se bunio :) ili mi daš tog opterona kad si kupiš drugi (ovo je za ozbiljno)!
|
Što je tako slab Opteron 146 da trebaš jači proc?
|
|
Definitivno X2 i to 4200+ Toledo zbog 2x1MB cachea... Ipak je visejezgrenost tehnologija buducnosti, a kao sto ti i ostali kazu, prelazak sa Opterona na FX55 ti nebude prevelika razlika.
|
Prvo Thx na linkovima:
Hto bih ja toleda ali je skup kao zmaj. Manchestera mogu dobiti za 2300kn a fx-a za 3200kn Taj fx mislim da je san diego jezgra(koliko sam uspio vidjeti po netu)nisam ni znao da postoji neka druga jezgra:confused: I ne mislim ga OC:D nego im zelim jezgru razvaliti i dusu izvaditi:D :D :D Ako cu razliku osjetiti samo po džepu bolje se strpiti jos do next winter kad se pojavi novi socket,mozda ce se malo urazumiti s onim cijenama(kod nas). Jer mozda ovo necu moci srediti vani tada. Koliko bi ovdje mogao dobiti za proc iz siga?:beer: |
Citiraj:
najmanji dual core s 2X1MB je model 4400+ |
Citiraj:
|
E gleta sad ovo postoje dvi verzije x2 4400+
1.http://amdcompare.com/us-en/desktop/...=ADA4400DAA6CD s 2X128kb L1 keša i troši 110W 2.http://amdcompare.com/us-en/desktop/...=ADV4400DAA6CD s 1X 128kb L1 keša i troši 89W Kakve su prednosti ovog s 2X128kb L1 keša i koliko više košta? |
Sorry na linkovima treba dodat w w w ispred amdcompare
|
viša je prednost imati 2x128 L1 cachea nego 2x1MB L2 cachea....
ja bi isao na X2 opciju... |
Pa svakako je bolje imati više L1 cache memorije ali nije baš da nju povećavaju već samo plijene pogled sa ovom L2.
Možete li zamisliti da imamo 1mb L1 cache memorije. Nebi procesori zaostajali toliko više za grafičkim. |
osim u $$$
|
A ce mozda ovaj tvoj opteron biti na prodaju ?? i kolko
|
Pa jel ga nećeš meni dati? :confused:
|
Citiraj:
Naravno da cu ga prodati:D |
Ajde reci za koliko bi ga prodao?
|
Ja bi 200euro...
ili zamjena za nekog mercedesa:D :D :D |
@teofil
Pa strpi se (ak ti nije problem) još malo dok ne stignu novi procesori i ploče, pa onda kupi nekog X2 po znatno manjoj cijeni. AMD je tak itak već sad počel ''rezati'' cijene svemu čemu stigne... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:33. |