PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Linkovi i bilješke - HTML stranica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=322874)

spiderhr 19.06.2025. 14:19

Linkovi i bilješke - HTML stranica

Išao malo testirati Gemini da mi napravi html stranicu koja je programirana u javascriptu.

Htio sam da mogu dodavati, editirati i brisati linkove tj. bilješke. Sve se prema u memoriju preglednika i kada se ugasi i upali ponovo se sve učita.

Napravljeno je da se mogu i Linkovi i Bilješke exportirati tj. ponovo importirati recimo kada se spremate za reinstalaciju OS-a. Podaci se tada spremaju u json.

Napomena: nije potreban nikakav server, samo otvorite fajl u pregledniku. Svaki preglednik ima svoje Linkove i Bilješke :fiju:

Slobodno editirajte i dodajte što želite.

Potrošeno vrijeme za upite i doradu: cca 30 minuta.

Link na Demo.

Link na github.

https://raw.githubusercontent.com/sp..._and_notes.png

mkey 19.06.2025. 16:03

Zgodno. Ja ne bih vjerovao local storage za takvo nešto :D Odnosno, ne bih vjerovao sebi da ga neću obrisati i zaboraviti na to nešto što sam spremio unutra.

spiderhr 19.06.2025. 18:43

Citiraj:

Autor mkey (Post 3809777)
Zgodno. Ja ne bih vjerovao local storage za takvo nešto :D Odnosno, ne bih vjerovao sebi da ga neću obrisati i zaboraviti na to nešto što sam spremio unutra.

A znam, ali eto htio sam vidjeti kako bude Gemini to napravio.

Ali da, i da imam nekaj s bazom tko mi garantira da bum se mogao spojiti na istu ako nekaj crkne.

Sve ima svoje.

Ma ovo sam za onak brzinske stvari sklepao.

Najčešće bilježim u txt pa onda to u Documents. Nekad mi treba samo privremeno pa se krcaju txt-ovi.

Edit: Ništa budem stavio podsjetnik svakih 7 dana da se napravi backup :roller:

d0X 19.06.2025. 18:58

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3809802)
Ali da, i da imam nekaj s bazom tko mi garantira da bum se mogao spojiti na istu ako nekaj crkne.

Ali se na bazu možeš spojiti nekim admin alatom i pogledati/eksportati podatke taman i da nešto crkne.

Iako je i ovo ok jer si napravio export/import.

mkey 19.06.2025. 19:20

Možda bi mogao neki sync napraviti na neku od milion online storage opcija. Ili možda na pastebin?

spiderhr 19.06.2025. 19:55

Iskreno, ovo je app za privremene stvari. Nije prava app gdje bi se ulogirao i spremao sve svoje stvari i otvorio na drugom kompu. Sigurno ima app-ova koje bi mogao instalirati na server i koristiti.

Ovo je "igranje" s AI-jem i usputni projektić koji ne mora ni zaživjeti u nekom drugom obliku ali mogao bi.

ChatGPT se zna izmotavati nekad, jednostavno u jednoj chat prozoru krene nakon nekog vremena na nekaj drugo.

Gemini za sada nije.

A i ovo je trebalo biti ono pol' sata utrošeno, max 60 minuta što i je kada u konačnici pogledam vrijeme.

Vidiš, možda da mu kažem da napravi notepad s nekom bazom iza... Ustvari za to koristim Bookstack... Napokon da sam našao alat da je sličan bilježnici. Je da ti treba server za to ali instaliraš docker i nutra Boostack.

Neo-ST 19.06.2025. 20:04

Čestitke. Mi programeri s posebnim potrebama koji koristimo AI pomagala se moramo držati zajedno jer će nas ovi legacy programeri htjet pojesti 😁

mkey 19.06.2025. 20:05

Nekakav pythong server, recimo, se složi za deset minuta. Ja sam koristio slično za razne HTML aplikacije, doduše bez AI :D Server poslužuje s diska i sprema ono što mu šalje HTML aplikacija. Jedan get i jedan post.

Neo-ST 19.06.2025. 22:48

Ok sad sam uhvatio malo više vremena pogledat ovo i mislim da bi ovo mogao unaprijediti u neki tray "clipboard-like" app ili ekstenziju u browseru. Mislim da bi, ako želiš da to zaživi, korisnicima trebalo maksimalno smanjiti frikciju pri korištenju appa, odnosno izbaciti šta je više moguće koraka u procesu kreiranja bilješke/linka.

Trenutno: 1) moraju otvoriti tvoju web stranicu, 2) kliknit na dodaj bilješku ili link, 3) upisat ime bilješke/linka i 4) upisat bilješku/link

Idealno bi bilo kreirati app ili extenziju koja se integrira u browser te omogućava korisniku da desnim klikom odabere "snimi link" ili "nova bilješka" i sl. Ili desni klik na tray ikonu pa odaberu isto to.
Time si eliminirao prva 2-3 koraka i znatno im olakšao posao, a povećao šanse da se tvoj izum koristi. Doduše mislim da takvih appova već ima more na netu, ali svejedno provjeri.

The Exiled 19.06.2025. 23:09

Primjera radi, Vivaldi ima Notes mogućnosti integrirane u sam web-preglednik, dok ostali to nude kroz razne ekstenzije.

spiderhr 20.06.2025. 21:43

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3809819)
Čestitke. Mi programeri s posebnim potrebama koji koristimo AI pomagala se moramo držati zajedno jer će nas ovi legacy programeri htjet pojesti 😁

A čuj, nisam baš sa javascriptom na ti pa mi je onda AI tu da pomogne :fiju:

Citiraj:

Autor mkey (Post 3809820)
Nekakav pythong server, recimo, se složi za deset minuta. Ja sam koristio slično za razne HTML aplikacije, doduše bez AI :D Server poslužuje s diska i sprema ono što mu šalje HTML aplikacija. Jedan get i jedan post.

Znam, samo sam htio da je nešto bez servera.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3809844)
Ok sad sam uhvatio malo više vremena pogledat ovo i mislim da bi ovo mogao unaprijediti u neki tray "clipboard-like" app ili ekstenziju u browseru. Mislim da bi, ako želiš da to zaživi, korisnicima trebalo maksimalno smanjiti frikciju pri korištenju appa, odnosno izbaciti šta je više moguće koraka u procesu kreiranja bilješke/linka.

Trenutno: 1) moraju otvoriti tvoju web stranicu, 2) kliknit na dodaj bilješku ili link, 3) upisat ime bilješke/linka i 4) upisat bilješku/link

Idealno bi bilo kreirati app ili extenziju koja se integrira u browser te omogućava korisniku da desnim klikom odabere "snimi link" ili "nova bilješka" i sl. Ili desni klik na tray ikonu pa odaberu isto to.
Time si eliminirao prva 2-3 koraka i znatno im olakšao posao, a povećao šanse da se tvoj izum koristi. Doduše mislim da takvih appova već ima more na netu, ali svejedno provjeri.

Nećeš vjerovati ali i Gemini mi je rekao da bi se moglo složiti kao ekstenzija za browser. To možda nekom drugom prilikom kad mi bude manje dosadno.

Ovo je app bio iz dosade kaj se sjetio pa eto.

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3809845)
Primjera radi, Vivaldi ima Notes mogućnosti integrirane u sam web-preglednik, dok ostali to nude kroz razne ekstenzije.

Iako sam ga koristio ne sjećam se baš. Počeo mi se nešto blesirati u jednom trenutku na Linuxu pa se vratio na FF.

Hvala dečkovi na trudu za komentiranje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:16.