![]() |
gpu - podmazivanje ventilatora ?
za mnoge glupo pitanje...
no imam staru grafu i ventilator kao kosilica zvuci iako je ispravan... pa me zanima ako špricnem onaj WD podmazivac u vent dali bi (posto je elektromotor jel), sjebao strujni krug ili nesto ili se smije to ? |
Wd u stvari nije podmazivač. Pomogne samo kratkoročno.
Stavi unutra kap ulja. Najbolje od motocikla neko. Može i neka mast. Malo će pomoći, ali uglavnom kad prozuje, gotovi su. Inače, nafta i njeni proizvodi ne provode struju. |
Ventilatori na grafama, za razliku od ventova kućišta te hladnjaka procesora, često odiza ispod naljepnice, nemaju mali poklopac iznad samog ležaja. U tom slučaju, da bi kapnuo strojnog ulja u ležaj, treba bušiti plastiku. Ako ležaj venta nije u prelošem stanju i ako, nakon kapi ulja, ide lagano i glatko, služit će još neko vrijeme. Ako ne ide glatko, najbolje novi vent, naravno.
|
Fino strojno ulje je za to idealno ali samo ako mozes vent rastavit. U protivnom ovisno o grafi uvijek neki normalan vent mozes kupit i nakeljit gore. Koja je grafa (tocan model da imamo referencu sto ti preporuciti).
|
Isto to sam pokušao napraviti, doduše nije bio vent od grafičke. Ne sjećam se što sam točno koristio ulje ili WD ali nakon nekog vremena, u kombinaciji s prašinom je ulje postalo kao pasta i stvar je bila još gora nego na početku :lol2:
Promjeni vent i gotovo |
ma kad bi isao kupovati novi vent bilo bi skuplje nego sama grafa :P
rijec je o nvidia (Leadtek) GTX 550 Ti |
Citiraj:
Pa to je super kupis 80mm vent puknes gore vezicama i miran si. Nije valjda da ces cicijasit za desetak Eura :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |