![]() |
HP Pavilion 15-bc009nm, bad BIOS flash
Nakon updatea biosa koji je nominalno prošao u redu laptop više ne daje sliku. Pali se, vrte se ventilatori ali ekran je crn. Recovery procedura sa kreiranjem USBa te windows gumb + B + 2 sec power ne reagira, USB stick zasvijetli na sekundu i to je to. Ako izvadim memoriju uredno daje signal blinkovima na Caps lock da je nema.
Ideje, savjeti (osim servisa)? |
Jesi probao duze drzat?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Probaj još reset cmos, pa ako ni to ne pomaže nađi nekoga tko ima programator pa da ti "ručno" stavi novi bios
|
Citiraj:
A po svemu sudeći tako će i biti. Na svim tutorialima koje sam vidio caps lock daje neki signal osim što meni jedino signalizira kad nema memorije a sve ostalo vrijeme nula bodova, nikakvih signala a ne pomaže ni reset cmosa. |
pazi samo na velicinu biosa jer hp zna ima retardirane updejt biose na stranici a kompletne dumpove ne, preguglaj bad caps za dump
|
Da li je USB U FAT32 ili exFAT ???
Da li je naziv (ime fileka) točno kak treba da bi odradio FLASH ??? Ako je, a i dalje imaš problem, donesi pa ćemo fleshnuti ... |
To sa USBima mi nikad nije pošlo za rukom, uvijek sam izvana na kraju flash odrađivo.
|
USB mora biti FAT32.
|
Taj dio sam odradio po PSu, kolega nbdy32 mi je na privat dao jednu ideju pa ću se toga uhvatiti kad nađem malo vremena, uglavnom hvala svima na pomoći
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:56. |