![]() |
Kabel ATI 9500pro-TV
Može li mi ko ubacit sliku kako to izgleda i dobije li se uz grafičku karticu.
Iman dva kompa, a samo jedan monitor, pa se moran snać za umrežit to bez peripetija.;) |
ja sam imao 9500Pro, pa sam je prodao tako da ti nemogu slikat kabel, ali dobiješ jedan kabel (izgleda kao kompozitni) koji uključiš u grafičku i s druge strane tog kabela ja S-Video konektor. Onda imaš još jedan kabel koji je pravi kompozitni ali mislim da je s njim malo lošija slika (neces primjetit osim ako ne gledas dvd ili sl. ali isto je zadovoljavajuce kvalitete) kojeg mozes ukljucit direkt u TV (naravno, ako TV ima kompozitni ulaz)...
|
Spojio sam direktno komp i TV preko S-videa. Prvo mi je slika crno-bijela, a drugo, relativno je mutna.
Na izlazu iz grafičke imam izlaz s nekih 9 rupica, a kagel mi ima samo 4. Ulaz na TV-u ima 4 rupe za iglice, kao i kabel. E sad, pošto mi je to bitno samo dok ne instaliram sve i uspostavim LAN s drugim kompom, nije toliko važno, ali isto bi rađe da se slika bolje vidi. Mijenjao rezolucije i frekvu osvježavanja i sve je isto. |
Citiraj:
namisti na tv-out PAL-b i dobit ćeš sliku u boji..... a što se tiče mutnoće u windozama tu ti nema pomoći osim ako imaš neku uberteleviziju 100+hz.... ali za filmove bi trebala bit čista.... 4 iglice ti samo i trebaju.... za video izlaz..... ostatak je za VI od VIVO..... |
TV je 100Hz.
Postavke na TV-u sam mijenjao sve, dakle PAL i NTSC i situacija je ista. |
ubertelevizija po definiciji ima DVI........ ili bar HDTV.....
preko standardnih S-video i kompozitnih izlaza/ulaza nikad nećeš dobit skroz bistru sliku u windozama...... svejedno bi trebala bit u boji..... probaj sa nekim drugim kabelom...... ja sam uz svoju radeonku dobija i onaj dongle kabel s kompozitnim i HDTV izlazima.... |
na grafičkoj kartici imaš (bar sam ja imao( jedan mali "prekidač, koji ti mijenja PAL-NTSC...meni je bilo po defaultu postavljeno na NTSC (pa je vjerojatno i tebi), moraš promijenit na PAL.
taj se prekidač nalazi između coolera i pci bracketa (tamo gdje se nalaze vga i dvi priključci).... ja sam dobio taj jedan kabrl koji ima 9 rupica koji se ukopčava u grafičku i ima S-video izlaz. sa njim mi je slika bila savršena...jest da imam samsunga starog 10-ak god, ali film se savršeno vidio.... edit: ostatak tih pinova nije VIVO, nego grafička daje fakat bolju sliku kad je priključiš na tv s tim kabelom s 9 rupica....možeš i sa 4, ali bit će ti malo lošija slika.... |
A morat ću vidit taj prekidač, mada 9500pro, koliko ja znam je samo VO, bez VI. A usput triba kupit i ovaj 9pinski kabel, pa da vidimo onda.
|
da, nema VIVO...samo neznam gdje ces naci takav kabel....ja sam ga dobio u bundleu s karticom
a sto se tice tog prekidaca, ful je mali, kod mene je bio zute boje, morao sam ga cackalicom pomaknut na PAL.... |
Ako nemas prekidac--- iscitaj bios s grafe, skini RADEDIT 1.1D namjesti u biosu PAL i sejvaj bios. Flashaj taj editirani bios nazad na grafu i nikad vise problema s postvkama grafe/TVout.
|
Bruno, daj mi reci kako isčitaš Bios s grafičke u program?! Sve su mi opcije sive, jasno, jer mi ne diže Bios s grafičke.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:48. |