![]() |
Friška instalacija Win XP pro?!?
Evo, baš malo prije sam krenuo na novog Hitachija (disk iz siga)
instalirati po 1. put Win XP pro i riješiti se "prijelaznog" razdoblja u kojem je WD 40GB glumio bootabilnog mastera. Kao i svaki put do sada, pa tako i ovaj put, najnormalnije instaliram Win i po 1. put uđem u njih. Sve super, sve ko po planu, bar za sad. Po završetku instalacije, prvo što sam napravio je da sam promijenio rezoluciju i u servicesima "ubio" securitiy center. Nakon toga sam pokrenuo instalaciju nForce 5.10 drivera za MB i tokom instalacije odabrao sve moguće opcije. Sve je to brzo prošlo i na kraju me tražio restart kompa da bi ti novi driveri "proradili". Ono što sad slijedi me uvelike iznenadilo. Nemam pojma zašto i zbog čega se to dogodi/lo. Komp se restarta, odvrti sve one svoje testove na početku i pokaže mi se Win boot logo. On bi trebao biti par sekundi i nakon toga ući u same Win, ali NE, on stoji čitavu vječnost i nikako da se makne. Ona "crtica" stalno "putuje", ali boot logo se ne miče. Čak se ne čuje ni da HDD rošta :rambo: Ne pomaže ništa, pokušao sam i Safe mode i sl. ali uvijek zapne na tom boot logou :fuming: Prijedloge, rješenja problema i sl. primam u što kraćem roku i po što jeftinijoj cijeni :D :beer: |
Re: Friška instalacija Win XP pro?!?
ti uspije uć u win?
|
NE :rambo:
Uspio sam samo na onu foru "Last good known..." Sad sam se vratio na "prijelazno" razdoblje sa WDom :( HELP!?! |
Probaj bez nvidia sw ide drivera.
Nek si povuče iz SP2 i bog. A možda ti i WD radi sranja ako je još prikopčan, ne bi me čudilo... |
Citiraj:
|
Ja imam jednog WD-a koji je u bilo kojoj kombinaciji htio biti master, jedva sam ga se riješio tako da sam ga prek adaptera prištekao na SATA:p
Pretpostavljam da si pri instalaciji Wina lupio F5 i dao mu drivere sa diskete? |
Citiraj:
Naravno da jesam. No još jednom da ponovim, instalacija Win je protekla besprijekorno. Ono što me mući je to da nakon instalacije drivera za MB više ne mogu ući u Win. Zapne na onom boot logou i ni makac. |
No da, F6.
Probaj bez sw ide drivera. Kod mene tako radi bez problema. I na DFI i na AN7 prije... Ili probaj instalirati bez ethernet drivera, možda te to zeza pri ulasku u OS. |
meni je tak isto bilo dok sam instalirao sp2
i zbog toga to više nikad nejde na moj komp:clap: :clap: skidam samo redovne zakrpe za win |
Citiraj:
|
...ja tu crticu sa boota windoza znam cekati i do 5 min... i udje normalno nakon toga,ponekad mi se ovo zna desiti,probaj pricekati par min pa vidi sta ce biti...
|
ponovno formatiraj hdd....
meni se to dogadjalo i samo sam ponovno formatiro hdd i nanovo digao windoze, i radilo normalno.... |
Ne budi lijen, formatirao sam HDD i nanovo spucao gore Win XP Pro SP2.
Taj dio glatko prolazi. Opet sam "ubio" security center i krenuo intalirati nForce 5.10 drivere za MB (uključujući i one SW IDE drivere). I taj dio glatko prođe, no po završetku instalacije slijedi restart i nema šanse da se više dignu Win :fuming:. E, onda sam ušao u njih na onu foru s "Last good known..." i odinstalirao nForce drivere. Pokušao sam ponoviti njihovu instalaciju, ali bez SW IDE drivera. Ona također normalno prođe, ali nakon restarta i ulaska u Win, nema nikakvih promjena u odnosu na neinstalirane drivere. Ko da ne postoje :argue: Banana :rambo: Opet sam se vratio na onaj "Last good known..." i ručno instalirao potrebne drivere za sve komponente koje su u Device menageru imale onaj uskličnik. Ta fora je upalila i stvar najnormalnije šljaka. Nakon toga sam instalirao drivere za VGA i ko da nikad nije ni bilo problema :gringo: E sad, pošto sam milijun puta instalirao/deinstalirao nForce drivere, uslijediti će još jedan format i onda naačisto ručna instalacija preko Device menagera. Nisam ni mislio da se iz ovoga može izroditi takva jebada :argue: :fuming: :rambo: |
Citiraj:
Tako da ono nesto ti gadno sere nema sanse da na ovome tvom kompu toliko treba... |
Citiraj:
: cheers2 Jolkice,bez ljutnje al puko si ko kokica ako čekaš i minutu a ne 5.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02. |