![]() |
R480 ili R423
Čitao sam u pc chipu da powercolour x800gt ima čip R480. Everest kaže da je R423, kako da provjerim? Kažu da se R480 bez beda otključa na 16 pajpi, kako? Dal se šta dobije s tim?
|
x800gt se nemože otključat
|
U vidiu br118 Teo Valić kaže da može
|
Citiraj:
EDIT: VIDI, br. 118, str. 156.... Teo Valić za PowerColor X800GT: Powercolor-ov kandidat ima R480 čip i s lakoćom se otključava na 16 cjevovoda. Je niš, ak je tak bacam se na ''otključavanje'' svoje X800, pa kud puklo da puklo:) |
Pogledaj dal se radi o GT ili GTO modelu.;)
|
Idem odmah kupit tu karticu, lol. :D Samo Connect3D Radeon X800GTO i Sapphire Radeon X800GTO2 se mogu flešat u jaču karticu.
|
da,da nebi izvrijeđali tea,pogledaj jel gt ili GTO,domy ti je odgovorio ak je gto
|
Citiraj:
Autori članka su Teo Valić i Robert Brozd, a koji od njih je zahebal....pitanje je. |
gt je sigurno, ništa od novih cjevovoda, a je se da clockat i kolko?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
no kako ću otkrit koij mi je čip
|
Citiraj:
|
kad dođem doma, ako oču klokat šta radim, dižem memory i core speed?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
svaki R 480 ili R 423 ide do 550-560 a i memorija se da fino nabrijat pa sad ak je to tebi slabo |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja san jednom cita po netu da se x800gt da otkljucat samo treba lemit negdi oko jezgre.
Nesican se di san to vidija ali zanm da san cita o tome |
sve je uredu, clock, hlađenje(pogotovo) al postavke ne ostaju nakon restarta, koristim ati tray tools, šta treba
|
uspio
15% > |
Negdje sam vam dao prije link gdje se i X800GT daju otkljucati cjevovodi samo treba znat odabrat pravu, cini mi se da je bilo sa Techpower foruma.
|
Citiraj:
http://forums.techpowerup.com/showth...?t=6056&page=6 |
je se može flešat iz windowsa, kojim programom
|
Citiraj:
|
jel postoji neki link ili slično koji opisuje šta se radi nakon što uđeš u dos?
|
Prije svega obavezno napravi backup, posudi od nekog PCI (ne PCI-E) grafičku i u BIOS-u ploče Init Display First stavi na PCI, a onda se kreni igrat BIOS-ima za grafu.
Backup: flashrom -s 0 backup.bin Flešanje novog BIOS-a: flashrom -f -p 0 newbios.bin Vraćanje backupa: flashrom -f -p 0 backup.bin Backup.bin je naziv datoteke u koju se stavlja oriđiđi BIOS, a newbios.bin je BIOS koji namjeravaš flešat. 0 -> nula Pričekaj prije svega nek neko potvrdi jel postupak OK za PCI-E platformu, ovo gore je za AGP. |
Citiraj:
http://tinyurl.com/cmzuk sve tu pise, samo pazljivo citaj. |
je mogu ovako kako domy kaže????? i se može vratit org bios ako se zahebe??
powercolour gt dolaze u dve varijante, crveni i zeleni hladnjak, moj je crveni? koja je bolja-zašto svi prog kažu da je R423, e pa NIJE nego 480 |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:57. |