![]() |
Saphire RX 570 4GB pitanje
kupio bih ovu karticu ali polovnu pa pitam koji je najbolji program za testiranje graf.kartica da vidim kako radi i da li će proći test ako ne prodje test ako se zacrni monitor da je vratim
|
FurMark je dobar program za test graficke kartice.
|
3DMark je jedan od najboljih.
|
kupio sam rx 570 grafu uključio FurMark i u opcijama Gpu stress nakon nekog vremena mi se monitor zacrnio što to znači
|
Prvo nam reci koje je napajanje tj. otvori bočnu stranicu i pročitaj specifikacije.
|
ma vratio sam ju pa mi lik dao drugu i sada sve ok radi izgleda da je ta bila u banani uh dobro da mi je htio zamjeniti
|
Citiraj:
|
+1
Instaliraj program GPU-Z ili HWiNFO. Pogledaj koje su temperature nakon 5min opterećenja u Furmarku pa napiši točan naziv kartice, proizvođača i model ovdje. Onda ti možemo reći treba li mijenjati pastu i termalne padove. |
evo slika
|
Citiraj:
|
Pokreni HWiNFO prije nego što odvrtiš Unigine Heaven Benchmark i nemoj ga gasit tijekom testa, da vidimo temperaturu GPU pod opterećenjem. Ovo na slici su temperature u idle-u (dok grafička nije opterećena). Ima li kućište ventilatore za ulaz i izlaz zraka i je li možda otvorena bočna stranica?
|
a kak da je stavim od opterečenje ne kužim
|
Pokreni HWiNFO pa pokreni Unigine Heaven Benchmark.
Kad je Benchmark gotov, kad izbaci rezultate, slikaj u HWiNFO temperaturu GPU. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19. |