PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Overclocking... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3146)

igsablja 16.12.2002. 11:42

Overclocking...

ovako, zainteresirali ste me!
Konfiguracija u sigu, nije overclocirana niti grama, pošto je ovdje sve oko overclociranja, zanima me sljedeće :
- prednosti/nedostaci
- +/-
- kolko se može dići ovaj celeron? kako? koji alati su potrebni(test,tweak i sl.)?
- treba li promjeniti što od hardweraja, hladnjak?
drugo :
dolje navedeni radejon
- kako?
- kako?
- možebitne posljedice (kratkoročne, i dugoročne)?
- totalus početnikus, neznam niš!!!

Jozha 16.12.2002. 17:54

Re: Overclocking...

Citiraj:

Originally posted by igsablja
ovako, zainteresirali ste me!
Konfiguracija u sigu, nije overclocirana niti grama, pošto je ovdje sve oko overclociranja, zanima me sljedeće :
- prednosti/nedostaci
- +/-
- kolko se može dići ovaj celeron? kako? koji alati su potrebni(test,tweak i sl.)?
- treba li promjeniti što od hardweraja, hladnjak?
drugo :
dolje navedeni radejon
- kako?
- kako?
- možebitne posljedice (kratkoročne, i dugoročne)?
- totalus početnikus, neznam niš!!!

Dobit češ nešta za ništa. Šta ćeš bolje od toga. Stavineku AlphuPEP66 i guraj kolko ide,sam nemoj napon dizat više od 30%,i nemre se niš dogodit. Celerona možeš dić samo preko ploče i njenog biosa ili jumpera. Imamo mi i neki članak o OC-eu za početnike pa pročitaj malo to.

igsablja 17.12.2002. 06:45

Re: Re: Overclocking...

Citiraj:

Originally posted by Jozha
Dobit češ nešta za ništa. Šta ćeš bolje od toga. Stavineku AlphuPEP66 i guraj kolko ide,sam nemoj napon dizat više od 30%,i nemre se niš dogodit. Celerona možeš dić samo preko ploče i njenog biosa ili jumpera. Imamo mi i neki članak o OC-eu za početnike pa pročitaj malo to.
Ma jesam, odličan članak!
Mene zanima sigurnosni dio, odnosno, jel neko već dizao konkretni primjerak c900mhz, i do kolko, i kako to sad radi, ako uopće radi?
I još me zanima jel ima kakva usporedba između vjeka trajanja proca, i ostalog, kad nije overclockiran, i kad je i koliko je?
Neznam, dali ovo pitanje možda bolje stoji u ati forumu, ali nema veze
Znači ATi-jev radeonator, iskustva, pogotovo sa sličnim karticama (radeon 7200), te ako ima i neki bolji program za takvu namjenu?

Studano 17.12.2002. 12:33

Overclockaj samo ako ti nije zao ako ti neka komponenta kihne ... budi svjestan mogucih posljedica, bez obzira sto ti drugi pricali..;)

matijas 17.12.2002. 20:09

moj bi ti savjet bio da odes na google, nadjes kaj ima o tome i onda citas i citas, pa jos malo citas, gledas slike itd... i tek onda krenes nesto raditi (nakon toliko citanja i proucavanja ces vec sve znati sto i kako).

Jelc 18.12.2002. 01:30

Tu grafičku ti se baš i ne isplati nabrijavat:(

igsablja 18.12.2002. 07:28

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Tu grafičku ti se baš i ne isplati nabrijavat:(
misliš zbog cjene, ili kvalitete (il da je dovoljna sadašnja snaga od nje ;))!?
Stavit ću doma, danas sam skinuo 3dmark, i na poslu mi strojčina radi strelovitih 416 !!! :D :D :D

igsablja 18.12.2002. 07:34

Citiraj:

misliš zbog cjene, ili kvalitete (il da je dovoljna sadašnja snaga od nje ;))!?
Stavit ću doma, danas sam skinuo 3dmark, i na poslu mi strojčina radi strelovitih 416 !!! :D :D :D

E da, zaboravih sig za slavnih 416.
sig.
COMPAQ, 500MHz celeron, 2x64 PC100 RAM-a, Nvidia M64 sa 32 MB, 10GB WD HDD, Compaq S710 monitor.
I to sam malo nabrijao, da bi uopće mogao izvršiti testiranje (Po defaultu 64MB rama, i diamond s 8MB VGA) ;) :D:beer:

Jozha 19.12.2002. 14:27

Re: Re: Re: Overclocking...

Citiraj:

Ma jesam, odličan članak!
Mene zanima sigurnosni dio, odnosno, jel neko već dizao konkretni primjerak c900mhz, i do kolko, i kako to sad radi, ako uopće radi?
I još me zanima jel ima kakva usporedba između vjeka trajanja proca, i ostalog, kad nije overclockiran, i kad je i koliko je?
Neznam, dali ovo pitanje možda bolje stoji u ati forumu, ali nema veze
Znači ATi-jev radeonator, iskustva, pogotovo sa sličnim karticama (radeon 7200), te ako ima i neki bolji program za takvu namjenu?

Ja imam doma nekih 8 mjeseci P4 1.8A koji je prvih 30s života radio na 1.8. Od tada je na 2.4 ili više. Radi i dalje bez greške. U našem labu jedini proc koji je riknuo zbog overkloka je bio P3 650 koji je radio full time na 900 skoro 2 godine. Tak da mislim da nemaš brige oko toga. Ja sam svojevremeno imao na par dana Celerona 1000 koji je radio bez beda na 1333. Tak da slobodno peri.
Grafikaneri teško da mogu riknut. Obično se pregriju i sruše komp. Jedino ako radiš neki voltage-mod. Ali to je već druga priča.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:40.