![]() |
Monitor Flickering
za početak se ispričavam ako negdje postoji već sličan post , ali da skratim
radi se o monitoru acer k272hl, počeo je odjednom titrati , prvo sam mislio da je klasičan software problem ali usprkos svim pokušajima nikakvog pomaka , e sada našao sam trenutni fix , ali me svejedno zanima da li se to da kako popraviti , pošto predpostavljam da ima veze sa strujom monitor ima 4 profila što se tiče energy kad odaberem acer eco , super sve radi odlično , slika je malo tamnija ali nakong odigranih 4-5 sati gejma nije trznuo niti jednom , ali ako prebacim na user , standrard , graphic ili movie počinje blicanje , zhvaljujem unaprijed na bilo kakvoj pomoći kao i uvijek ! |
Kako izgleda to blicanje? Prvo što mi pada na pamet je hardverski kvar, odnosno kvar sa pozadinskom rasvjetom, pa kad staviš na neki profil koji stavi backlight na 100% i ledice počnu se zagrijavati i prekidati, a kad je na eco onda rade slabijim intenzitetom i taj problem nestane
|
A ono krene treperiti slika nakon par sekundi , pošto profili imaju veze sa energijom predpostavljam da je trafo ili kondezatori ali nisam siguran jer nisam nikada imao takav problem, makar na eco dignem brightness i svejedno je ok slika
|
Da li se iz monitora u tom trenutku čuje nešto kao pištanje ili fućkanje ???
Koliko je star monitor ??? |
Citiraj:
evo i mali klip https://www.youtube.com/shorts/zG0cAc-U618 |
Ko da u tim modovima ne dobiva dovoljno napona na flat kablovima koji prikazuju sliku ...
Otvoriti monitor vidjeti da li ima napuhanih kondenzatora ... Uglavnom provjeriti napajačku ploču monitora ... |
Citiraj:
Riješeno , može topic close ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:18. |