PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Return To Monkey Island (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312276)

Ninja_Zg 04.04.2022. 20:14

Return To Monkey Island

Izgleda da izlazi novi Monkey Island :D

https://twitter.com/LucasfilmGames/s...SCi5mRO-tJtvJU

https://returntomonkeyisland.com/

https://www.youtube.com/watch?v=sahskKAxSCY

atjeroid 04.04.2022. 21:35

I nastavlja se na MI2? Ostale su izignorirali? :(

Ninja_Zg 04.04.2022. 22:31

Citiraj:

Autor atjeroid (Post 3592971)
I nastavlja se na MI2? Ostale su izignorirali? :(

Izgleda, iako je nekako navodno i MI3 canon.

Vidjet cemo.

Libertus 04.04.2022. 22:35

Joj, to mi je bila jedna od omiljenih igara, ali se ne sjećam više priče. 99% probavam!

axo 04.04.2022. 22:45

Bit ce zivciranja opet

gmax 04.04.2022. 22:52

Ron Gilbert je radio na The Secret of Monkey Island i na Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Tako da nastavlja tamo gdje je stao.

Meni osobno nastavci nakon MI2 i nisu nekaj, The Curse of Monkey Island je ok, ostalo je srednja žalost.

fler 05.04.2022. 13:17

Sve nakon MI3 mi je krš i nevrijedno spomena.

Tko zna, obzirom na silna razočaranja
koja obično proizađu iz "revival" projekata ..
letvica je možda i previsoko, i bome će se trebati potruditi
da sklepaju nešto sposobno ravnopravno stajati uz klasike.

Samo .. tko još danas (osim nas matoraca) ima želju/volje/strpljenja
igrati point and click avanture?
Odmah se javlja sumnja u nekakvo sranje tipa
"želimo legendu približiti mlađim generacijama .."
i posljedično upropaštavanje potencijala.

Ninja_Zg 05.04.2022. 13:21

Citiraj:

Autor fler (Post 3593068)
Sve nakon MI3 mi je krš i nevrijedno spomena.

Tko zna, obzirom na silna razočaranja
koja obično proizađu iz "revival" projekata ..
letvica je možda i previsoko, i bome će se trebati potruditi
da sklepaju nešto sposobno ravnopravno stajati uz klasike.

Samo .. tko još danas (osim nas matoraca) ima želju/volje/strpljenja
igrati point and click avanture?
Odmah se javlja sumnja u nekakvo sranje tipa
"želimo legendu približiti mlađim generacijama .."
i posljedično upropaštavanje potencijala.

Tales je li-la, donekle ok, ali generalno se slazem da sve nakon trojke jako pada u kvaliteti.

Mislim da smo doslovno mi matorci target grupa ovog novog MI-a, nema tu mazanja ociju spikom "za mladje generacije", ovo je za stare fanove i to je to.

SinfulSaint 05.04.2022. 13:27

ide na A500?
http://forum.pcekspert.com/moz-exten...r-marker-1.png

1v@n 05.04.2022. 13:32

Escape from Monkey Island (4), sam tad probao igrati i odustao nakon 15 minuta. To u 3D jednostavno ne funkcionira. Ne znam, dat ću mu šansu ali sumnjam da će me držati

Libertus 05.04.2022. 15:53

Nisam gledao ništa osim onog trailera, ali nada se da će ostati vjerni starim nastavcima i štihu. Crtano, šareno, 2D ili slično.

MI2 i MI3 su bile top point&click avanture. I od tada je prošlo 24-25 godina... Majko mila jesmo stari. :D

Disco 07.04.2022. 14:12

Citiraj:

Autor SinfulSaint (Post 3593070)

Zamišljam broj disketa, mislim da je MI2 bio na 11 komada. :zdero2: :D

Ja se veselim ovom čudu i nadam se da će biti dobar.
Inače Wadjet Eye ima omanju hrpicu odličnih p'n'c avantura, još me nijedna koju sam odigrao nije razočarala, tako idu avanture i danas...samo više kao indie igre, a ne AAA kao u neka davna vremena.

gmax 07.04.2022. 19:55

Ako se ja dobro sjećam dvojka je bila na 5 disketa, pričam od PC verziji.

Verzija za Amigu je imala duplo više.

Sad skuzio da si odgovarao za A500, jbg na mobitelu sam... 😅

Disco 07.04.2022. 20:25

Da da, za Amigu, a evo i potvrda da se dobro sjećam broja disketa:

https://i0.wp.com/retrounite.co.uk/w...05/AZ7vF7t.jpg

gmax 20.07.2022. 17:09

Naletio na ovo, pa da podijelim...

Colossus 19.09.2022. 22:39

Izasao na Steam i u videoteci (razor1911)

Igra je vrh, i totalni trip u memory lane.

Baš guštam, peru me flashbackovi stari skoro 30 godina :)

Libertus 19.09.2022. 22:59

Već si stavio podsjetnik za sutra. :D

Ninja_Zg 20.09.2022. 09:08

Ja nikako ne mogu preci preko arta, izgled likova mi je uzasan :(

Krenuo sam replayat jedinicu i dvojku, na pola sam dvojke pa onda ide Return, valjda cu se naviknuti na vizuale.

sfc_PsychQ 20.09.2022. 09:51

Citiraj:

Autor Ninja_Zg (Post 3625124)
Ja nikako ne mogu preci preko arta, izgled likova mi je uzasan :(

Krenuo sam replayat jedinicu i dvojku, na pola sam dvojke pa onda ide Return, valjda cu se naviknuti na vizuale.

to su uglavnom svi fanovi rekli i za vrijeme developmenta i svima to smeta, ali je lik rekao igrajte ako hocete ako necete ne morate, donijeta je odluka da ce tako izgledati i nemos tu nista...

..ali da nisu bili toliko tvrdoglavi bila bi druga prica...ovako probat ce se pa cemo vidjeti...

1v@n 20.09.2022. 10:19

Return To Monkey Island

Ovakva 3D izvedba mi se čiji boljom nego kod Escape from Monkey Island koju jednostavno nisam mogao odigrati zbog tog.

Likovi mi izgledaju ok. Ne toliko napuhnuti kao baloni kao u Escape, a opet karikirani i u nekom Picasso stilu da budu dovoljno komični. Odigrat će se sigurno

sfc_PsychQ 20.09.2022. 10:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3625141)
Ovakva 3D izvedba mi se čiji boljom nego kod Escape from Monkey Island koju jednostavno nisam mogao odigrati zbog tog.

Problem kod escape from monkey island je sto je prestao biti punokrvni point and click i ono hodanje okolo tastaturom je unistilo taj koncept monkey islanda...

1v@n 20.09.2022. 11:35

Slažem se. Nije to to kao prije, ali koja nova stvar danas je kao nekad. Sve je prilagođeno gamepadima. Možeš se ili prilagoditi ili zaobići.

sfc_PsychQ 20.09.2022. 13:12

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3625161)
Slažem se. Nije to to kao prije, ali koja nova stvar danas je kao nekad. Sve je prilagođeno gamepadima. Možeš se ili prilagoditi ili zaobići.

generalno za nas starije igrače, većina ovih novih stvari ima igrivost pomozi bože..nekad bi dobar dio tih igara škartirali u startu...

Ninja_Zg 26.09.2022. 19:48

Zavrsio, iznimno sam razocaran krajem.

Morpheous 03.10.2022. 11:11

I ja sam napokon završio igru. Veliki sam fan avantura, a pogotovo Lucas artsovih avantura i ova igra je pričom i humorom dostojan nastavak, ali nikako, baš nikako do samog kraja igre se nisam morao priviknuti na preružni umjetnički odabir načina na koji će se igra grafički prezentirati. Likovi izgledaju užasno, a okoliš i lokacije izgledaju loše i pojednostavljeno s minimalnim detaljima. U usporedbi s Curse of monkey island koji mi je jedna od najljepših igara koje sam ikada igrao smatram da su jako pogriješili s odabirom izgleda ove igre jer treba uzeti u obzir da je ovo 2022. godina i ako se nisu odlučili na klasičnu 3D igru (zahvalan sam na tome) onda su trebali napraviti igru koja izgleda kao Curse of monkey island, Broken sword, Runaway i slične avanture. Prečudno mi je da igra u mnogim dijelovima izgleda lošije od prva dva dijela i to ne special editiona koji izgledaju jako lijepo, već izvornih dijelvoa u originalnoj rezoluciji. Mislio sam da sam lud i da me sjećanje vara dok nisam otišao na youtube i pogledao kako izgledaju neke lokacije poput scumm bara.

Za mene je ovo velika šteta i igra koju neću dvaput odigrati. Nemam primjedbe na bilo kakav drugi segment igre jer se vidi iz aviona da je igra prvenstveno napravljena za fanove, a istovremeno genijalno napravljena da se i novi igrači ne izgube u samoj priči i humoru koji se referencira na događaje iz prethodnih igara. Tempo priče je tako dobro odrađen i reference na prethodne igre je genijalno izveden i ukomponiran u priču. Glazba je točno ona koja slijedi sve Monkey island igre, mnoge zagonetke su nelogično-logične što je zaštitni znak ovog serijala. Voice acting je standardno odličan osim locksmitha koji je očajan.

Igru bih preporučio svim fanovima kao nezaobilaznu uz uvjet da istrpe lošu grafiku (osim ako im se ne svidi). Ostalima ovisno o tome kakve avanture vole. Moja ocjena 7/10 jer mi je grafika bila trn u oku cijelu igru i jako mi je narušavala ugođaj. Da nije do toga bila bi 10/10 i odigrao bih je više puta.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:44.