![]() |
CPU i RAM konstantan rad
primjetio jučer, vjerovatno je to već više dana - CPU i RAM imaju pozadinski rad iako nijedna app nije aktivna. nebi primjetio da vent od procesora nije glasniji. inače je full tiho kad je PC i idle-u.
imate neki prijedlog? https://thumbs4.imagebam.com/7b/3c/e2/ME8Z521_t.jpg |
Pa listaj procese po CPU potrosnji???
|
da, nisam to naveo - samo mi Explorer zauzima CPU i RAM a tu nemogu vidjeti kaj je.
|
|
evo probao ovo al baš ne kužim šta gledat...:hitthewal:
|
Meni je Rainlendar i njegov skin pokazivao zauzeće procesora od max 4%, ali CPU je gotovo cijelo vrijeme bio na maksimalnom taktu. Kad sam ga maknuo CPU je počeo raditi na minimalnoj brzini uz osjetno nižu temperaturu.
|
Da nije onaj glupi superfetch u pitanju ?
|
ma nije...to ni nemam
|
Pokusaj skinuti process lasso i pogledati s njim, on bi ti trebao pokazati detaljniji info od task managera.
|
Citiraj:
Superfetch je promijenio ime u SysMain na Windows 10, uglavnom nema smisla biti upaljen jer na slabijim racunalima cesto zauzima dosta ram-a i hdd je u velikom postotku koristenja sto uspori kompletne Windowse. Prvo treba krenuti sa gasenjem (Disable) SysMain i onda provjeriti u Task Manageru koji aktivni ili pozadinski programi previse koriste cpu, ram i disk. |
Ma kakvo gašenje SysMaina/Superfetcha, čemu?
Najbolje je pogledat prek process explorera kak je netko već navel i tam vidjeti kaj troši CPU. S tim da je potrošnja RAM-a s obzirom na količinu dostupnog RAMa čak i manja neg sam očekival |
Citiraj:
Treba gasiti jednu po jednu aplikaciju u Task Manageru i vidjeti koja uzrokuje rad procesora na visokom radnom taktu. |
nisam našao ništa, u stvari zadnih par dana nema aktivnog rama ni CPUa...a PC koristim kao i svaki dan.
|
Citiraj:
Resetiranje PC-a tu najvise pomogne, sto se tice Linuxa (Zorin) tu nije bilo takvih problema. |
Citiraj:
eto jučer recimo imao sam "move" hrpu videa sa SD kartica na HDD i kad je to sve gotovo bilo opet isti explorer hard-work. iako ništa drugo za to vrijeme nisam radio. kad sam prisilno kill explorer u task manageru sve je utihnulo...:stoopid: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23. |