![]() |
Data error(cyclic redundancy check)
Naime, prilikom kopiranja MP3 CD-a javlja mi se greska iz naslova. Siguran sam da su CD-i ispravni. DVD LG GSA-4163B prza.
Je li netko imao slican problem? Uredjaj samo skljoca, nece da se zalaufa i cita CD, kako je to normalno. Javi mi da ce kopiranje zavrsiti za 155min ili slicno :clap: Uglavnom zasteka i nista. Skroz me zivcira, imam i nekoliko DVD-ova koje ne cita, takodjer samo skljoca. |
1. Flashaj novi firmware, trenutni je A105.
2. Zamjeni IDE kabal, stavi 80-žilni. 3. Očisti leću. 4. Istestiraj memoriju. |
Imao sam davno slični problem sa pioneer dvr-106d. Samo je na početku prženja zavrtia cd ili dvd i nero mi je javlja isti error ko tebi.
Očistia sam pržilicu diskom za čišćenjem (mokrim) i problem je nesta. |
Nemam problema kod przenja, to radi savrseno.
@domy_os ne kuzim ovo za kabel, iam trenutno spojen onaj sta dodje sa DFI iz siga. Kako testirati memoriju? Pretpostavljam da mislis na cache snimaca. |
Evo danas sam flash-ao firmware A105. Nema efekta. Cistio sam lecu CD-om za ciscenje i takodjer nema efekta. Bit ce mi izgleda uzet jedan DVD-ROM samo za citanje...
|
jesi probao taj medij citat u drugom rom-u?
Osnovno pitanje je sad jel taj medij dobro sprzen ili nije. Ako je dobro sprzen a przilica ga ne cita (nije u redu) Ako nije dobro sprzen a neki drugi ROM ga cita (to je moguce), onda pokreni u tom romu koji cita NERO CD/DVD speed da vidis kakva je krivulja. Uvjek je dobro imat 2 uredjaja zbog on the fly kopiranja , inkopatibilnosti, citanja neispravnih, izgrebanih medija itd.. Ali treba locirat problem... |
Citiraj:
|
ja sa NEC.om znam ponekad staviti dvd svjeze snimljen bez ogrebotine da ga on prepozna kao prazan i jos mi nudi da nesto snimim na njega. sto je najgore i USPIJEM snimiti nesto :) inace dvd provjeren kod lege sve radilo ok.
|
Halo, to je oštećen medij. Ili se krivo ispeko ili je zguljen. Ako su mp3-ce spasi ga sa nekim program sa recoverijem podataka i to je to.
NPR bad copy |
Ta greška se događa kad drive NE može pročitati medij.
1) Drive loše čita medije 2) Ima prljavštine na cd-u 3) Loše spržen cd - odn. uništeni podaci na cd-u Rješenje - obriši cd, a ako ostane ista greška, probaj na nekoliko različitih drajvova, a ako to ne pomogne - baci u koš za smeće.... |
ja imo isti problem sa svojim nec-om. sve sta je zaprzio na nekvalitetne medije nakon par mjeseci nije zelio citat a u svim drugim uredjajima radilo normalno....
problem rijesio dodavanjem dvd-roma... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:49. |