![]() |
Grafa: HDMi ne radi, DisplayPort radi
Bok ekipa, u pitanju je Saphire R9 280x koju ne koristim već godinama jer sam mislio da je prdnula i jučer sam nešto prčkao na nekom starijem računalu i slučajno bzvz ju spojio preko DisplayPorta i radi normalno. Spojio opet na HDMi i ne daje sliku. Nije mi problem koristiti ju preko DisplayPorta, ali čisto ako je netko imao slično iskustvo, što bi mogao biti problem, može li to povući neke nove probleme?
|
Na kakve probleme misliš ?
Recimo to tako, utječe li na ostale komponente ? Vidi jeli se šta pregrijava na toj grafi, vjerojatno je nešto na njoj crklo i ne prolazi signal na HDMI. Moderne grafe imaju (obično) po tri ili više video izlaza, ova tvoja možda ima i više ali interno su tri izlaza. Da ne kompliciramo, ako ti treba koristi dok radi. |
Čisto ono postoji li šansa npr to što si spomenuo da se možda pregrijava pa da je HDMi samo početak pa da možda spriječim unaprijed.
Budem provjerio pregrijava li se, a ako ne koristit ću do kad radi i tjt. |
Može biti svašta, od fizički oštećenog HDMI porta, voda, neke komponente koja vodi do njega do "ozbiljnijih" problema. Ako je nešto fizički oštećeno, onda možeš slobodno koristiti i u principu ne bi ništa se trebalo dogoditi.
A najgore je ako ti je grom odnosno prenapon nekako dospio do HDMI porta. HDMI ide direkt u grafički procesor pa moguće da je "spalio" dio čipa, a koliko će on dalje raditi - za to ti treba kristalna kugla. Uglavnom, koristi i ne brini, ako krepa neka krepa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32. |