PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Asrock ploča (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=31020)

Xenon 06.01.2006. 05:00

Asrock ploča

Šta mislite o ASROCK ploči sa vijinim PT880
chipsetom tj ploča ASROCK 775 Dual 880 Pro nudi puno za 444 kn i dvije godine garancije .....složio sam 2 konfiguracije sa istom markom ploče i za sada nema problema .....jedino su performasne upitne

Xedni 12.01.2006. 18:27

Evo da se nadovežem upitom...

kao što vidim, kod AMD ekipe mnogi su vrlo zadovoljni ASRock pločama za amd koje imaju Dual opciju (AGP i PCIE na istoj ploči)

Ako je situacija ista kod 775 verzije, onda bih htio ovo upitati:

Code:

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=16551
Ovo je ASrock ploča sa I915 chipsetom... mana na njoj mi je sto ima samo 2 DDR utora,

dok ova:
Code:

www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=16550
Je ASrock ploča sa VIA880 chipsetom koju je lega iznad spomenio... i ona ima 4 DDR2 utora...

E sad, što bi se meni više isplatilo uzeti?
S time da sam nedavno kupio 2 pločice OCZ memorije od 512 MB DDR1

Ako kupim prvu, malo mi je jedan gigabajt, a ako kupujem drugu, memu moram prodavati pa kupovati DDR2

odgovorite molim vas što mislite kad je mema u pitanju i pto mislite kad bi memu zanemarili, dakle koja je isplativija od ove dvije...

JC Denton 12.01.2006. 19:22

Ovako.... opcenito...

ASRock ploce su OK, nisu nista posebno, ali nisu ni lose.

A opca odusevljenost ljudi na forumu sa ASRock 939-Dual SataII plocom za AMD ne lezi u tome sto je to ASRock nego zato sto je to jedna od rijetkih ploca napravljenih oko specificnog najnovijeg ULi M1695 chipseta koji nudi punu podrsku i za PCI-e graficke i AGP graficke, sto (koliko je meni znano) ne nudi ni jedan drugi chipset. Svi drugi chipseti AGP emuliraju preko PCI sabirnice sto znacajno smanjuje performanse AGP grafi.

Uz to uzmi u obzir i da se doticna ploca pokazala kao solidan overclocker, i naravno da je ljudi uzimaju :)

Sad, sta se tice ovih navedenih ploca za Intela, ne znam kakve su. Ali kao prvo, ne znam bas da li bi uzimao plocu za Intela sa VIA chipsetom (khm.. koliko sam ja cuo, VIA i Intel se bas "ne vole"), a kao drugo... kombinacija AGP i PCI-e porta na necemu sto nema spomenuti ULi chipset mi dize kosu na glavi :D

7carlos6 13.01.2006. 01:26

Imam notebook HP pavilion ZT1141s,ima celeron 1200 i via chipset i radi kod mene već 2 godine bez beda.:clap:
sorry na OT

^SuperUnknown^ 14.01.2006. 16:22

Citiraj:

Originally posted by Xedni
ako kupujem drugu, memu moram prodavati pa kupovati DDR2
Cuj, s obzirom da je prosjecni DDR2 sad jeftiniji od prosjecnog DDR-a onda ti je jasno dalje... :)

JC Denton 14.01.2006. 18:15

Citiraj:

Originally posted by 7carlos6
Imam notebook HP pavilion ZT1141s,ima celeron 1200 i via chipset i radi kod mene već 2 godine bez beda.:clap:
sorry na OT

Oo.. to je sigurno onaj stari VIA Apollo chipset za FC-PGA ili Slot1 podnozje? Imao je frend staru ASUS P3V4X (ili tako nekako :D ) sa Slot1 podnozjem. I stvarno, to je bila izvrsna ploca i izvrsan chipset.

No te glasine koje sam ja cuo ne ticu se tih starih chipseta i starih procova nego novih chipseta za P4 procesore. Iskreno, ne znam da li se situacija popravila po tom pitanju, ali da trazim jeftinu plocu za P4, radje bi trazio nesto sa SiS chipsetom kad je u pitanju Intel.

7carlos6 15.01.2006. 01:42

[QUOTE]Originally posted by JC Denton
[B]Oo.. to je sigurno onaj stari VIA Apollo chipset za FC-PGA ili Slot1 podnozje? Imao je frend staru ASUS P3V4X (ili tako nekako :D ) sa Slot1 podnozjem. I stvarno, to je bila izvrsna ploca i izvrsan chipset.

Chipset je
VIA VT8604/5/6 ProSavage PL133/PM133/PN133
ali stvarno comp radi ko urica:D

Xenon 16.01.2006. 06:36

pitao sam za vijin chipset zato jer sam vidio rezultate na netu za dotični chipset i bili su jako dobri zato sam se odlučio za tu ploču ! Netko je spomenuo da se INTEL i VIA ne vole to je bilo prije sada su se valjda zavoljeli !Računalo će isključivo biti za poslovne aplikacije
VIA je bila uspoređena sa 915 P chipsetom i rezultati su podjenaki , možda je intel za sitnu dalku malo brži u nekim aplikacijama
ali u nekim i via pere intel !

Xenon 24.01.2006. 19:18

AKO NETKO BUDE KUPOVAO OVU PLOČU DA ZNA DA JE PLOČA ODLIČNA AL NIKAKO JE NE STAVALJATI U KONFIGURACIJU SA WD SERIAL ATA DISKOM JER MENI NIJE HTJELA RADIT SA TIM DISKOM !
SEGATE BARACUDA RADI ! - PROVJERENO !

McG 26.01.2006. 23:37

ASRock 775XFire-eSATA2 Review

nexus-6 31.01.2006. 23:08

PT880 - odlican chipset
Stvarno solidne performanse, usporedive sa intelom 915, a o cijeni da ne pricam - smijesno. Jedina mana su OC sposobnosti, al za razliku u cijeni.... Osobno imam ASRock 775V88 i mislim da sam za 300 kn dobio previse. :beer:
Osobno preporucujem, osim ako niste ovisnici o OC-u ili ne brisete guzicu starcevicima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34.