![]() |
Zujanje harda
Pozdrav svima
Imam nekog Maxtora 40Gb star oko 2 godine.Problem je što je prije par mjeseci počeo ispuštati nepodnošljivo visoki ton.I prije je bio glasan tj. roštio je kod očitavanja,ali ovo zujanje sad ne prestaje odnosno počinje čim upalim komp.Trenutno se nalazi u ladici koju ubacim samo kad mi nešto treba.Moje pitanje je ima li načina da ikako utišam hdd ili mu je vrijeme za mirovinu. |
Pogledaj dal ima bad sectora.
Ak da onda mi se sprema isplata mirovinskog... |
Nema bad sectora i najnormalnije radi al zuji ko fleks
|
a šta kaže smart?
|
Sve ok
|
Čiji su diskovi ono ispuštali čudne zvukove, podsjetite me :)
ima garanciju ?(prije toga svakako backup svih podataka) |
Hitachiji su mijaukali.
Skini i instaliraj HD Tune te proskeniraj sve s njime pa javi rezultate. |
Skinuh i idem probati pa javim.
|
HD Tune 2.1
Pod Health mi izbacuje sve ok osim (07) Seek Error Rate 100 1 23 0 Failed health status Failed Mislim da se mome hardu vrane vesele. Ostavio sam još da napravi Error Scan |
Re: Zujanje harda
Citiraj:
Pusti ga nek radi. S vremenom će prestati. To se dešava hardovima koji se ne koriste duže vremena. |
Na Error rate mi nalazi samo jedan crveni kvadratić iako chkdsk govori da nema bad sectora.Nek radi dokle hoće a ja ću si nabaviti one Stihl slušalice.
|
Reklamiraj, ak imaš garanciju, i obavezno napravi backup podataka jer nikad ne znaš kad će otegnut papke.
|
Re: Re: Zujanje harda
Citiraj:
|
Nema garancije.Koliko su tihi seagate diskovi od sad me samo to zanima?Što uzeti da je tiho i dobro,seagate,wd,molim savjet?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stalno sam imao maxtore i ibm kakvi su Wd sa 8 Mb cashe,za samsung sam čuo da je tih al gdje ga kupiti_
|
http://nabava.net kaže u diskontu24
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |