![]() |
(riješeno) Kako da nađem jedan word dokument u compu?
Evo ovako, u compu imam mali milijun dokumenata i trebao bi pronaći jedan dokument ali neznam pod kojim imenom je spremljen negdje u compu, ali znam sigurno jednu rečenicu koja se nalazi u tom dokumentu
I sad sjećam se da sam prije otprilike 10 g u jednoga kolege vidio kako pomoću te rečenice pronalazi dokument u kojemu se ona nalazi Zna li ko šta o tome |
Skini i instaliraj Search Everything :chears:
https://www.voidtools.com/Everything....x64-Setup.exe Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Uđi u neki folder, odeš desno gore na View karticu, imaš skroz desno Options. Kad ti se otvori window Folder Options, imas treci tab Search. Tamo oznacis zadnju opciju "Always search file names and contents. Probaj onda ponovno pretraziti
|
Citiraj:
|
Notepad++ > Find in files, filter na .doc (.docx) extenziju.
|
Ili sa Total Commander pretragom isto mozes pretrazivati sadrzaj unutar fileova,
@Exiled i Blue, thanks za ovo za everything brutalan alat, sa ovim taskbarom još bolji :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo sad sam instalirao taj "Search everything" i za probu upisao jednu riječ iz jednog dokumenta, ali oon ne pronalazi dokument u kome se nalazi ta riječ On mi samo izlista naslove datoteka ali ne i dokument u kome se nalazi odabrana riječ |
Citiraj:
|
|
Evo sad sam uradio po tim uputama ali opet nije to to
Na taj način on mi pronađe dokument u kojemu se nalazi ta riječ ali samo kad mu zadam folder u kome se nalazi taj dokument. (iako sam označio include subfolders) Ali meni treba da mi pretraži i sve subfoldere označenog foldera, jer moji dokumenti se nalaze u više foldera na raznim mjestima |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
A programi "Everything" i "Notepad++" ne pronalaze ništa (osim ako odaberem folder u kojemu se nalazi tražena riječ) |
Copernic
https://copernic.com/en/ Placa se, ali i vrijedi po meni. Sent from my GM1913 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17. |