![]() |
Najtiši ventilatori
Molio bih preporuku za nečujan ventilator pod punim opterećenjem.
Matična: GigaByte MB H470 HD3, proc: Intel Core i5-10400 Hvala |
Citiraj:
https://www.nabava.net/search.php?q=silent+wings+3 btw. koliki ti je budget ? ili, ako ti to nista nije bitno ili se ne želis zamarati, s ovim ćeš biti vise nego zadovoljan ARCTIC F12 PWM |
Citiraj:
|
Scythe Fuma 2
|
Bilo što ogromno od Scythe (Fuma/Ninja/Mugen) ili Noctua (U12S pa skuplje) će biti adekvatno. Hoće li biti nečujno u full loadu? Ne. Zavisi od kućišta i kako je raspoređen protok zraka kroz kućište između ostalog (i još par sitnih faktora al zasad stajemo na ovome).
|
Samo za info i orijentaciju, najbolji hladnjak/ventilator u svemiru ne znači puno ukoliko je loše kućište. Dobro kućište i dobar hladnjak/ventilator su dobitna kombinacija. Za primjer bih naveo svog frenda koji je imao AMD procesor koji je radio na cca 63°C i na 65°C bi mu se računalo resetiralo. Stock cooler i midi tower jeftino kućište su bili u igri. Mene je gnjavio da mu nabavim bolji cooler, što sam ja odbio tvrdnjom da mu novo kućište rješava problem. Natezali se mi 2 tjedna oko toga da bi on konačno popustio, kupio big tower kućište i sve ubacio unutra. Temperatura s istim coolerom nije prelazila 55°C.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23. |