![]() |
Prescott 3.2 problem
Evo nabavio sam Prescotta 3.2 i imam jedan problem.Kad je na defaultu(ustvari nisan još clockao) i voltaža na defaultu 1.38 neče butati,ustvari počne butati i kad se trebaju početi butati windowsi onda se ugasi.Zalman i glacialtech sa strane su na max.Kad stavim voltažu na 1.3 onda buta i radi normalno,vrtio sam prime i nakon par minuta je došao do 67C a kad ništa ne radim onda je 50C.Da li su to normalne temperature i zašto neče raditi na 1.38V odnosno default voltaži na default taktu jer ako to neče onda mogu zaboraviti i clockanje...
Sutra moram ili kupiti ili vratiti proc pa molim brzo odgovarajte:) E da,kad se to ugasi na default voltaži onda kad probam upaliti ništa se ne događa,onda ugasim pa upalim napajanje i onda se počne paliti ali nakon 2-3s se ugasi,onda opet moram upaliti pa ugasiti napajanje i pričekati par minuta i onda se upali,promjenim voltažu na 1.3 i onda radi. U biosu sam stavio warning temperature na 90,nemam ono za ugasiti se na nekoj temp. |
to su visoke temperature za tak njezan proc... a temp. je jos veca ak je napon veci. a maticna je pametna pa zgleda gasi komp ne 70 stupnjeva. do te se temp. proc lako zagrije pri bootu na 1.38v. E! di ti je box cooler? stavi njega il nekaj bolje (thermalright, sonic tower...)
|
Citiraj:
Ajde ekipa sa preskijima odgovarajte:) |
Cuj strai temp je malo previsoka, jer je do 60 normala:smoke:
Boot probljem ne kuzim Probaj stavit 1.4000v i 235 fsb pa vidi jel tak radi, jel onaj mi probljem smrdi na plocu |
viske su ti temp, očito nisi navikao na presscota..
probaj ga isprobati na drugoj ploči |
ma to su visoke temperature i za preskija.Moj sa box kolerom nije išao preko 56C.Imam Intelovu ploču tako da od OC-a nema ništa.Pričekaj još koji savjet od iskusnijih forumaša.
|
E crash, na kojoj ti voltaži radi procesor kad je clockan i koliko su temperature na full kad je overclockiran.
Ipak, čudno je da je temperatura, jer kad se ugasi komp zalman se malo ohladi ali ipak se ugasi za sekund čim se upali komp. Zar je Zalman toliko loš da ga potuče box?!?! |
Veki baci oko na PM!
|
Citiraj:
na default ne prelazi 50c default voltaža nije zalman loš samo jednostavno ne može ohladiti prescotta |
Veki, jel kuva ili je već prokuvalo?! De javi se!!! :clap: :clap:
|
Ipak je taj preski prevruč za moje zalmanče:(
Hvala svima na odgovorima,Zed probao sam ono tvoje ali nema šanse tak da sutra vračam proc. |
Veki, a koja mu je cijena bila?
|
Steta:smoke:
Ak mozes daj ga sprobaj na nekoj drugoj ploci, pa vidi jel u njoj stvar:cool: Nego nebi vjerovo al kad sam ja imo preskija od masnog, taj je isto srao na defoltu:confused: |
Probao sam ono što si rekao za 1.4V i 235 FSB ali nije htjeo,a ni neke druge kombinacije sa voltažom večom od 1.3V.
Baš šteta:( |
Ma ne, rekoh da ga probas na nekoj drugoj ploci, pa da vidis jel probljem u tvojoj ili u preskiju
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma vraćam ga sutra. A sad mislim pa koji kurac je bio tim inžinjerima i tim koji su pravili taj proc,pa to je pečnica a ne proc:D |
je pečnica, al ga se donekle može ohladiti...
sonic tower+120mm vent daje 50c max u loadu |
Citiraj:
|
Prodaj Zalmana i Freezer 4 ... meni je sad 38 idle pa si ti misli, isto na 3,75 ghz ;)
|
kolika ti je temp u loadu?
meni je u idle 41- load 50 |
Citiraj:
|
a da probaš jednostavno ponovo staviti zalmana...?? ili čak 2 puta...??
ili stavi box pa probaj...i to box od northwooda...:smoke: ili nisi dobro stavio kuler, ili ti ploca laze (mozda je do biosa) ili je proc sjeban - događa se... |
Zalman je dobro sjedio,stavljan 2X,boxa nema,a ploča pokazuje čak manju tempereturu,procesor vraćen.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |