![]() |
"Zaobilaženje" passworda?
Javio mi se jedan tip s problemom kod svog laptopa. Naime, kupio
ga je od nekoga u "švabiji" i dofurao doma, da bi kasnije ustanovio da je laptop zaštićen kojekakvim passwordima. Postavljen je password na BIOS i na Windowse. Panjina kakva je, nije pitao koji su passowordi, nego je laptop kupio dok je bio u "radu". Zajeb godine, ali šta ćeš. E sad, kako maknuti odnosno zaobići te autorizacije da bi se normalno mogao koristiti time. Ovako mu stoji i skuplja prašinu jer ne zna lozinke, a ni ja ne znam kak da ih zaobiđem. Pošto nije stvar o stolnom računalu, problem je time veći jer ne dozvoljava otvaranje kompa, stavljanje drugog HDDa i sl. stvari. HELP!!! |
KillCMOS resetira BIOS. Napravi neki boot CD ili floppy pa ga tako pokreni. Pretpostavljam da je lozinka samo za ulaz u BIOS jer inace ne bi znao da su i win zasticeni.
http://tinyurl.com/d8ay3 Win se srede s ovim: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ |
ma raskopaj ga i skini bateriju sa ploče i gotovo :gringo:
|
Citiraj:
:confused: :confused: |
Citiraj:
|
A ovo Sophos kaze u opisu: "Troj/KillCMOS-K overwrites the CMOS memory."
Na dnu stranice za download koju sam stavio ti pise: Editors Note: We occasionally are informed that programs like KillCMOS are infected with a virus. Note that the operating system system requirement for this program is DOS. This means you need to be able to boot from a floppy or CD to DOS and execute the program. If you are running this program from Windows, then you did not read the directions. Any good anti-virus program will detect an attempt to access the bios and inform you it is a virus. Ako je to problem moze se i rucno. Pokrenes DEBUG i upisujes ovisno o biosu: AMI/AWARD BIOS: O 70 17 O 71 17 Q PHOENIX BIOS: O 70 FF O 71 17 Q UNIVERZALNO: O 70 2E O 71 FF Q |
sve 5 , nisam čitao dno stranice:p
|
Citiraj:
|
Costa care ti si moj idol:) :beer:
to će raditi na svim kompovima na koje se hoć...na kojima sam zaboravio password?:D |
Dakle, skinuo sam onaj KillCMOS i još jednom pitao tipa gdje ga
točno traži taj password na laptopu. Odgovor je odmah nakon što mu prikaže Intelov logotip. Drugim riječima, to je od BIOSA. Ono što mene zanima je ako stavim taj program na CD ili disketu u svrhu uklanjanja tog passworda, šta ako u biosu nije podešeno bootanje sa tih uređaja, nego ako je neki idiot postavio samo boot sa HDDa? Mislim ne bi htio otići to popraviti i ispasti totalna budala. |
Citiraj:
|
ako sve to ne uspije jos ti uvijek ostaje raskopavanje laptopa. ako ne znas sto radis daj nekome tko zna i sve rijeseno za 15-20 min
|
Evo mene opet ;)
Donio mi je tip laptop da se s time pozabavim. E sad... Kopirao sam onaj KillCmos na bootabilnu disketu i pokušao da kada upalim laptop da podigne sa diskete DOS i onda pokrenem KillCmos. Ta fora ne pali. On pokaže IBM logotip i malo "prošvrlja" po disketi, ali ne počne učitavati ništa s nje, nego nakon toga automatski traži password. Slušam savjete, jer nikad nisam imao sličnih iskustava, pa priznajem da ne znam šta da radim. HELP!!! |
Raskopaj ga i vadi bateriju, sam si u prvom postu napisao da ima pass na windowsima i biosu, a ovo ti je power on password, ne prostaje ti drugo, makar nisam siguran da je to bas lako kod IBM-a i jos ako je hard pod passwordom (a mislim da je), zaboravi sve. NHF ali mislim da je taj lap negdje lapnut:cool:
|
Da 100% je Power On password :fuming:
E sad, kak se to čudo rastavlja :confused: Poskidao sam sve šerafee s donje i stražnje strane, izvadio bateriju i HDD, ali ne da se baš samo tako rastaviti ostatak :grrr: |
Ajde da i ovo razjasnimo...
Izvadio sam HDD, ubacio disketu i upalio komp... Najnormalnije je bootao s diskete i pokrenuo sam KillCmos. Sve je prošlo OK i kod idućeg startanja sam ušao u BIOS. Podesio sam neke sitnice, spremio ih i izašao. Kada sam ponovo ubacio HDD i pokrenuo komp, opet ista stvar. Odmah me traži password :fuming: Ima li za to kakvo rješenje? Je li moguće negdje drugdje isformatirati taj HDD i da ga se onda stavi natrag, pa da ne traži password? Je li uopće u tome problem? Koliko sam skužio HDD je zaštićen passwordom. Kak se to rješava? |
Citiraj:
|
OK, samo me zanima je li to 100% rješenje tog problema.
Da ne savjetujem tipa da iskešira XY kn za novi HDD i onda opet isto sranje. Ako je to što ti kažeš, onda nek proba nabaviti preko oglasnika/tržnice neki HDD i bez problema ću mu to složiti. Inaće, hvala na brzim odgovorima :beer: |
Baci oko ovdjeIBM pass
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nino postao, skužio sam da ako je password postavljen na HDD, kao što je u ovom slučaju, ništa ne pomaže. Da je tako kako si ti rekao, ne bi se uopće zamarao s time, odmah bi to napravio i za čas posla bio gotov s time. Fora je u tome da ne moram spašavati nikakve podatke, nego samo natjerati komp da proradi :rolleyes: |
puno srece :beer:
|
Heheheh... jesam ga :D
Promijenio sam HDD i zaobišao traženje passworda. Istina, stari HDD je neupotrebljiv, ali ipak sam uspio osposobiti laptop za svakodnevnu upotrebu :gringo: Big thanks to all :beer: |
Citiraj:
|
Password sa starog hard diska se moze otkljucati ,ali samo ako je zakljucan u tom istom laptopu i ne na svakom modelu laptopa. Govorimo o IBM laptopu.Znaci nije za bacit. Sansa je oko 90% da se otkljuca bez buducih problema.
|
Šta to nisi prije rekao, isto kao i način na koji se to radi. :rolleyes:
Laptop sam "popravio" i vratio vlasniku. HDD sam zadržao uz izgovor da je neispravan i da je za baciti. Radi se o Hitachi 6.4GB HDDu, model DK239A-65. Mislim ono, ak se da popraviti, zadržao bi si ga i ja, samo kupim 2.5" USB ladicu i da vidiš šminke :D |
Citiraj:
|
Kaj lowlevel format ne pomaže? Imaju ga stare ploče. Mislim nisam baš upućen.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nije neka "mrcina" koja bi bila vrijedna tog silnog posla. Osim toga, više nemam ni taj laptop kod sebe, tako da to definitivno otpada. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:00. |