![]() |
Kako spojiti drugi monitor?
Pozdrav ekipa,
imam Windows 10, RX 5600 XT (koja ima jedan HDMI utor i tri nekakva utora za koja ne znam što su?), B450M-PRO4-F (koja ima kao utor za onaj plavi stari kabel, ali je taj utor siv, a ne plav i ima DVI utor). Kad uključim plavi kabel u taj sivi utor i u drugi monitor Windowsi ne detektiraju monitor, a isto tako se dogodi kad uključim i u DVI utor. Drugi monitor je stariji i nema HDMI. Što bi mogao biti problem, kakvi su ovi ostali utori na grafičkoj i trebam li možda za to nekakav kabel napravit pa preko konvertera spojit u monitor ili? |
A da:
1. precizno napišeš i potražiš support stranicu kartice o kojoj se radi 2. pročitaš specifikacije 3. nešto i naučiš :D Vjerojatno se radi o DisplayPort - u u standardnoj ili mini izvedbi. |
Ma čak sam i gledao specke i vidim da pise Displayport, ali ne piše 3x, a znam da ima tri utora. Hoće li radit Displayport to DVI kabel?
Zašto ovo preko matične ne radi? |
Kad koristiš zasebnu karticu onda oba monitora trebaš spojit s grafičkom. Ove utore na matičnoj koristiš samo u slučaju procesora s integriranom grafikom.
Kao što nikky kaže ova tri su vjerojatno display portovi. Koja je točno kartica i što imaš od utora na monitoru? Imaš dvi možda? |
Kupis dvi na hdmi kabel i taj stari monitor spojis tim kabelom na hdmi utor na grafi. Noviji monitor koji pretpostavljam ima DP spojis DP - DP i da te bog vidi.
|
Citiraj:
preko matične ti ne radi jer ti proc nema integriranu grafu na sebi.. pobogu :) zatim dalje, jesi gledao specke na amd stranici? tamo piše da ima display port.. samom logikom, ako sva tri konektora izgledaju isto, onda su i isti tip.. plus što imaš hdmi na grafi.. koje konektore imaš na monitoru? i ovo što piše gore, uzmi dvi na hdmi konektor koji košta cca 50kn i to je to na grafama zna biti iznad konektora utisnut i naziv konektora.. zatim dalje, izgooglaš kako izgleda DP(ne double penetration) konektor |
Kasnim malo s odgovorom pa evo redom...
Citiraj:
Grafa je RX 5600 XT. Na monitoru ima DVI. Citiraj:
A slika je ista preko HDMi i DP? Citiraj:
Imam onaj stari plavi konektor na monitoru i DVI. Budem uzeo onda DVI na HDMi, a DP na glavni monitor i tjt samo da nije slika slabija preko DP-a. |
Nije.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:37. |