![]() |
470 i kriva rezolucija tj. prikaz na TV?
Zadnji je driver. Recommended je FHD jer je TV FHD. Ali svejedno ide u nekakav overscan, odnosno odreže sliku sa svih strana. HDMI Scaling kad se pomiče slajder samo još širi sliku, ne kužim kako napraviti underscan? Ili se tu radi o nekoj custom rezoluciji iako se TV reporta kao FHD? Da li je moguće da je do kabela?
Lp! |
I meni se to događa na jednom određenom televizoru, nebitno koji sam komp ili laptop spojio na njega. Uvijek moram otići u Nvidia control panel > Adjust desktop size and position > Size > Enable Desktop Resizing > Resize.
I tamo pomičem slider dok mi sve ne bude vidljivo na ekranu. Rezolucija mi se zbog toga namještanja snizi za cca 10%, npr na 1728x972. |
Zato jer TV radi "overscan". U opcijama od TV-a moras "Aspect Ratio" podesiti na "Just scan" ili "Just" ili nesto slicno. Inace ce TV uvijek "zumirati" sliku koju prikazuje.
|
Da, to moraš podesiti u postavkama tv-a, ne na pc-u.
|
Na mom grundigu nema te postavke, zato sam morao u nvidia control panelu.
|
Ja imam pak neki Vivax sa Androidom, ima tipka Aspect na daljinskom, ali je "not available" za spoj preko HDMI-ja. HDMI scaling u driveru od AMD-a je donekle popravio stvar, sad fali par pixela sa svake strane još...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30. |