PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Lenovo Z50-70 neradi ako nije utaknuta baterija ?! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303216)

dbL 11.05.2020. 15:28

Lenovo Z50-70 neradi ako nije utaknuta baterija ?!

Imam Lenovo Z50-70 sa i3 cpu,4gb,GT840M,1TB HDD, stvar je da laptop ako baterija nije umetnuta kad stisnem paljenje upali se ledica na sekundu i automatski ugasi, to je sa originalnim lenovo punjačem.
Ako umetnem bateriju, laptop se pali bez problema i radi sa punjačem i bez njega!
Ako za vrijeme dok radi sa baterijom i punjačem izvučem bateriju, laptop se gasi automatski!!

Neki prjedlog ?
Rastavljen cijeli, ocisceno sve pregledano fizički po ploči, clearan bios sa baterijicom...
:beer:

Milentije 11.05.2020. 15:45

Puni li se baterija kako treba?

dbL 11.05.2020. 15:50

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3405146)
Puni li se baterija kako treba?

Poz Mile, eo stavio sam da se potpuno i ona isprazni pa javim :chears:

p.s.punjač ispitan ravno 20V, i ~287ohma izmedju gnd i "smart pina" što je po specs

zdravko_c 11.05.2020. 16:38

Imas problem na maticnoj negdje u ulaznom krugu napajanja, isti slucaj nedavno na jednom Lenovo G500 i Aceru E1-510, odnio kolegi, nasao gresku, zamjenio par elemenata na obje ploče i otada sve u redu

dbL 11.05.2020. 18:30

Citiraj:

Autor zdravko_c (Post 3405161)
Imas problem na maticnoj negdje u ulaznom krugu napajanja, isti slucaj nedavno na jednom Lenovo G500 i Aceru E1-510, odnio kolegi, nasao gresku, zamjenio par elemenata na obje ploče i otada sve u redu

jel kolega na forumu ili lokalni vidim da si iz vinkovaca (relativno blizu mene) ?

p.s. puni se normalno baterija

zdravko_c 11.05.2020. 19:14

nije na forumu,tu je iz VK, i kod mene su se baterije uredno punile, ali su oba palila samo sa napunjenom baterijom, kad nema baterije unutra ili se ispraznila, laptopi mrtvi

coconut 12.05.2020. 11:42

Ako ima važeću garanciju, nosi ga na reklamaciju.

1v@n 12.05.2020. 11:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 3405394)
Ako ima važeću garanciju, nosi ga na reklamaciju.

Daj se bar informiraj prije nego što bubneš.
Z50-70 je 6 godina star model

Citiraj:

Autor dbL (Post 3405141)
Imam Lenovo Z50-70 sa i3 cpu,4gb,GT840M,1TB HDD, stvar je da laptop ako baterija nije umetnuta kad stisnem paljenje upali se ledica na sekundu i automatski ugasi, to je sa originalnim lenovo punjačem.
Ako umetnem bateriju, laptop se pali bez problema i radi sa punjačem i bez njega!
Ako za vrijeme dok radi sa baterijom i punjačem izvučem bateriju, laptop se gasi automatski!!

Neki prjedlog ?
Rastavljen cijeli, ocisceno sve pregledano fizički po ploči, clearan bios sa baterijicom...

Imam ga i ja i upravo provjerio. Radi bez baterije normalno na struji, tako da je bug, a ne feature.

Cura ima 15" Flex koji koristi isti power adapter i događa joj se da tu i tamo prekine punjenje baterije, tj. vidi kod korištenja da laptop ode u battery mode pa priguši osvjetljenje ekrana, tako da ako imaš drugi power adapter, probaj s njim, ili barem zamijeni kabel koji ide od zida do adaptera za početak da to eliminiraš. S mojim power adapterom joj radi sve ok

fre@k 12.05.2020. 20:45

Citiraj:

Autor dbL (Post 3405141)

Neki prjedlog ?

evo video, malo je tesko rossmanna pratiti ali tko izgura do kraja bit ce jasnije :) radi se o macu ali u principu slicna stvar je i ovdje. Ako se nekako docepas scheme s multimetrom se moze do kraja izmjeriti :chears:

https://www.youtube.com/watch?v=u14u1q_GjRg

dbL 12.05.2020. 21:35

Ali meni radi na bateriji

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:56.