![]() |
Problem: Windows vs. ADSL
Dakle radi se o slijedecem problemu:
Prilikom ucitavanja Windowsa,istima treba duze vrijeme da se ucitaju (nakon welcome screena), skuzio sam da je problem izbio nakon ukapcanja ADSL-a. ADSL modem je spojen preko LAN porta. Znaci - kada iskljucim modem, windowsi se ucitaju prilicno brzo, cim ukljucim modem treba im cijela vjecnost. Kako rjesiti problem, znam da treba podesiti nesto sa fiksnim IP za modem-ali bih molio objasnjenje kao se to radi. Hvala svima, Sretan Bozic svim forumasima |
Start -> Control Panel -> Network Connections -> desni klik na LAN konrkciju -> Properties -> kartica General -> ispod This connection uses the folowing items klik na Internet Protokol (TCP/IP) -> Properties -> točkica na Use the following IP address -> pored IP address upiši 192.168.0.1, a Subnet mask 255.255.255.0 -> OK -> Close
Malo pričekaj i to je to. |
Hvala domy,moze jos jedno pitanje?
Sto znaci router mode? Isplati li se postaviti ADSL modem da radi u tom modu (malo sam sirov sa mrezama)? Hvala jos jednom i sve najbolje povodom Bozicnih blagdana |
Citiraj:
|
Ne, router mod znači da je modem stalno spojen, tj. čim upališ komp na netu si, bez konektiranja. Skineš upstvo s neta, baciš modem u router mod, ukucaš mu username i pasword, konektaš ga i zaboraviš na njega.
|
Citiraj:
|
Hoce li se router modom windowsi brze ucitati ili to rjesava i fiksno postavljanje IP-a? Znaci jedina prednost router moda je sto si uvijek konektiran ili postoji jos nesto?
|
Citiraj:
|
Thanks to all
|
zanimljivo,zanči onda ja mogu svoj erikson 220 di isto prebaciti u router mod??
|
da to i mene zanima znaci modem je Ericsson HM220dp..
p.s. i sad ako moze link od kojeg tutoriala.. jer neznam pod sta bi trazio |
*bump*
|
ja imam upustvo za siemens c1010 ako ocete mogu ga staviti ali neam az erikson :D
|
Eh .. da... bas ti fala...
Sad si me samo jos vise nadrazio:D daj reci di si skidao /trazio itd neke detalje plzz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:03. |