![]() |
RT-AX56U kao primarni ruter na iskonu
Daklem, imam innboxv51 i na njemu je WIFI smece. Zanima me mogu li RT-AX56U postaviti direktno u ont da on bude glava ili moram zvat SZK da mi prebace innbox u bridge pa asus u njega ? :chears:
|
Citiraj:
|
Cek cek sad sam zbunjeten. Direkt asus u innbox ili direkt u ont :D ? Po tvom mi onda asus sluzi samo kao AP, nije li bolje da on bude sve ?
|
Ma kud ćeš sa teškim pitanjima dok nisu mjehurići i ChO4 izvitrili ? :D
Prvo odgovori sebi (i nama) jeli trebaš / koristiš VoIp tj. telefon i/ili IpTv ? Ako ne misliš koristiti telefon: - WAN Asusa ide direktno na ONT - pri podešavanju PPPoE konekcije uz user / pass trebaš postaviti ispravni Vlan za Internet Ako misliš koristiti telefon: - preko SZK prebaci innbox v51 u Bridge mode za Internet, neka je WiFi ugašen - WAN Asusa ide u Lan1 innbox v51 - pri podešavanju PPPoE konekcije uz user / pass ne trebaš postavljati / brinuti o Vlan - u za Internet |
Trebam IPTV /nemam voip dakle treba mi opcija 2. Nemam/nisam dobio user/pass ali ako sam dobro shvatio ni ne trebaju mi posto je innbox u bridgu a asus odraduje sve ?
|
Treba ti user / pass za PPPoE Internet konekciju i moraju ti ga dati.
Samo pazi da bude i kompletan. Za VoIp skrivaju kao zmija noge. Kao rezervnu opciju ima varijanta da "iščupaš" trenutne podatke iz innboxa. |
Citiraj:
|
Ja sam krivo skužio nikkya :D Imam iptv ali ne Iskonov nego ovako, preko kodi. Onda mogu odmah maknuti innbox i direktno sprasiti asusa u ONT, uz prave postavke? Nemoram ništa javljati iskonu i radit će ? Zna li netko kako iščupati podatke o pppoe iz tog dreka?
|
Pa učiš dok si živ :D
Dakle povratak na 1. varijantu, može direktno na ONT uz ispravne parametre. Ima jedna tema gdje smo govorili o "čupanju" podataka iz innbox - a ili neka ti netko od kolega tko je to radio pomogne. Crna knjiga kaže, Iskon FTTH Internet Vlan=3967 + user / pass za PPPoE konekciju. |
Nazvao szk, dali mi Pppoe user/pass . Asus direkt u ONT po preporuci , upisao potrebite podatke i voila, zbogom innbox smeće. Wifi je neusporediv... Fala svima na pomoći, espešli Nikkyu ;)
|
Još jedam zadovoljan korisnik, hihi 🤣
|
Citiraj:
|
Yup, prekratko je trajalo, qrcina. Ako je asus primarni ruter, svakih 5 min mi pukne konekcija i tako u krug. Jel moguce da iskon preko ONTa vidi da to nije innbox i namjerno droppa konekciju ?
Par pitanja, mora li DDNS Client bit na enable ili disable ? Connect to DNS Server automatically yes or no ? |
DDNS Client isključi, sumnjam da to koristiš.
Gdje stoji ovo drugo? Probaj staviti druge DNS servere, ne od providera, recimo 1.1.1.1 i 8.8.8.8. |
Kada je Iskon u pitanju ništa me ne čudi, moguće je da vrte kakvu skriptu kontrole,
možda neće pomoći ali vrijedi pokušati, treba otkriti MAC adresu na WAN portu od Innbox - a pa tu postaviti u Asusu ako ima tu opciju. |
Citiraj:
|
Hm, da, forsiranje njihovih govana direktno na liniji ...
Nema veze, ovako si sad miran, podesiš i zaboraviš na te "škatule". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |