![]() |
X800xl -> X850xt
nešto sam čita da se to može napravit.. al nisan vidia da je iko to napravia ..:rolleyes:
pa jel se more uz jedan VF700Cu i vmod to napravit (ako ne do pravih taktova 850..onda malo ispod) |
možeš probat naklokat al svakako ti nebi preporučio da radiš bilo kakav vmod
|
Ne znam kolko ti se to isplati, izgubit ćeš garanciju, možeš nešto s*jebat i ode lova u zrak. BTW, obje kartice imaju 16 cijevi, razlika je u taktovima (X800XL -> 400/1000 MHz, X850XT -> 520/1080 MHz) te samoj jezgri (X800XL -> R430, 130 nm, X850XT -> R480, 110 nm). Ne znam oće li moć potegnut tolko i kolko će se grijat.
|
Citiraj:
samo oće li radit sve ok sa Biosom od x850xt...(istog proizvođača=..s tim da taktove u biosu snizim na nekih 460 / 1100 |
A svi bi nesto modali u zadnje vrijeme, sve trese neka modabilna groznica :)
|
Citiraj:
|
Kako god bilo, svakako napravi backup trenutnog BIOS-a na grafi i pokušaj od nekog nabavit PCI grafu, ak nemaš.
|
kontam da se to neisplati radit,nije valjda da ti štekaju igre:D
|
recite mi zasto mislite da gubite garanciju ako modate? pa uvijek mozes vratiti stari bios na graficku prije reklamacije.. cak i ako graficka ne radi (pod uvijetom da nije spaljenja)
|
Flashanje drugog BIOS nije pravo modanje.
|
Ono što možeš napraviti je da istestiraš grafu do kud idu taktovi proca i meme, ukucaš u bios editor te taktove, napišeš ime kako hočeš da se prijavi u windozama i tako je flešaš.
|
ma dajte ljudi pa nema šanse da R 430 radi na taktovima ni blizu R 480 danapraviš ne znam ti kakav volt mod
zato zaboravi na to jer možeš samo sjebat grafu clockaj ovako pa vidi do kolko ide sa boljim hlađenjem |
E sad bi svi iz fiće u ferrarija ! :D
|
Citiraj:
RadEdit i ostali rade samo na starijim |
Ajd mi vi objasnit kako x800xl(r430) možeš pretvoriti u x850xt(r480)?Kao prvo drukčiji je čip a i ne možeš taktove nagurati toliko
|
Slušaj Pinsla, bolje hlađenje i diži takt do kuda se ne ruši;)
|
ma znam prijatelju ali ne znam kakvo ektremno hlađenje bi mu trebalo da R 430 nasvira na konkretne taktove koje može doseći R 480
ak neko uspije plaćam:beer: |
Krivo si shvatio, mislio sam da sluša tebe.
Neka ne riskira, no i da je moguće nebi dobio neko ibrzanje.Neka diže preko ATT-a pa neka vidi, a da se ona clocknut dobro s boljim hlajenjem.:beer: |
Citiraj:
|
SVI VOLE MODATI....da bi se hvalili kako su prejaki..jel mi moze ko modat 1800+ athlona u 4800+ 64 bitnog?dobit ce gajbu piva....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo flasha san je s biosom od X850XT...(sa sniženim frkvencijama jezgre)..
i puno stabilnije ide clockanje...i apsolutno nikakvih problema nema;) prvo san je flasha sa biosom od X800XT pa mi je bacalo artefakte...sad sve OK.. i plafon frkvencija je oko.. 455 / 1130 sa VF-700Cu.. kad napravim Vmod...očekujem bar 480;) i do 1200 na memoriji;) http://members.lycos.co.uk/temasat/img/OCXT.jpg |
Citiraj:
|
Je,ali su oni nešto gadnooo pobrkali!Kako možeš flashati x800xl u x850xt koji imaju različite ćipovi(čipovi imaju različit broj tranzistora) i da sve bude ok?To je nemoguće!
|
Bilo je primjera (jakoooo malo) da se nekim proizvođačima "zaletilo" pa su stavili R480 na XL...
To u kombinaciji sa 1.6ns memom nije loše:) Kaj se tiče clockanja te grafe-sa BIOS-om se ništa ne dobije. Samo klasični overclock, v-mod i mijenjanje latencija memorije. Osim toga-isplativije je sad piknut kakvu X850XT, vidio sam u autronicu za 1900 kunića:confused: |
Citiraj:
stabilnije se clocka.. sa biosom od XLke..nije ni na manjim taktovima završavalo 3dmark05...sada i na većim završava bez problema;) |
Citiraj:
Osim toga-nisi rekao najvažnije-koja ti je brzina meme? PC je znao stavljati na neke modele i 1.6ns. Onda-ima li ili ne dodatno napajanje? Ajde gukni golube, i mene zanima.:) |
1 privitaka
Eh, da ne zaboravim-proc i mema, ploča, isto imaju utjecaja na 05, čak i sa XL.
Meni je reza sa 435/551 kak je držim inače (proc 2500MHz, mema 208) oko 5715. Na DFI Expert sa jačim procem i memom je laganih 5833. Sve postavke drivera na high. |
Citiraj:
mem 2.0ns nema dodatnog napajanja;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:28. |