![]() |
Problem sa HP3168ngw
Imam laptop, HP3168ngw, star godinu i pol, gore neki w10 koji nije registriran, ali mislim da to nije bitno.
CPU Celeron N3350 1.1 ghz 500 Gb disk 4gb ram Laptop je uzasno spor, bootanje traje 5 min i kad se udje u win, npr desni klik->task manager, za to mu treba 2 minute. Indikativno je to sto komp u standbyu, znači otovoren samo task manager, izgleda otprilike tako sto cpu radi na 65%, ram je 80% pun i hdd radi na 100% znači zakucan. Naravno na kompu se nista ne dogadja/radi/opeterećenje 0. Gore su bili avast i onaj win defender, to sve uninstalirano i pogaseno. Znači laptop je toliko uzasno spor da npr hocete otvoriti device manager, tih par klikova traje do 5 min, da bi dobio samo taj prozor. Znači bilo kakvo instaliravanje nekih programa ua diagnostiku bi trajalo cca par sati Ideje od kud krenuti? Unaprijed hvala |
A ono, promijeni laptop... :D
Sto ocekujes od tog celerona? Instaliraj windows 7, to ti je jedini spas, eventualno puknuti SSD umjesto HDD-a pa bi se dobilo na brzini |
To je laptop za nekoga tko ga treba da moze rec da ga ima. :D
|
Jasno da je laptop žešći low end, ali kao takav bi trebao normalno raditi, a ne da treba 5 min da bi se pokrenula mozilla+google.
Zasto disk stalno radi na 100%? Neki virus, ali isao sam s pretpostavkom da nema virusa jer su bila aktivirana dva antivirusna programa. Da ide na garanciju? |
U servisima isključi Windows search (indexing service) i daj mu provjeri stanje nakon par restartova. To pričam za 100% disk usage.
|
Možeš provjeriti disk da nema kakvih bad sectora (pa se zbog toga usporio), ali prije će biti da Windowsi ti nešto drndaju u pozadini (kakav update i slično).
|
Citiraj:
Ali bez obzira na to i dalje sam mišljenja da je windows 7 puno prikladniji sustav za taj "laptop" |
Windows update vjerojatno radi nešto...
Spoji ga net i ostavi par sati (ugasi automatski standby) i doći će k sebi Kada vidiš na je HDD activiti pao sa 100% |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:16. |