![]() |
Preporuka elektronicara/servisa za pokusaj reparacije gpu rx580
Gpu ne daje sliku niti ga windowsi prepoznaju.(kod mene)
Odnesena kod kolege u servis, nije uspio rijesiti kvar ali mu je jednom grafa dala sliku i windowsi je skuzili kao rx580, nakon toga opet nista. S multimetrom je testirao i kaze da su napajanja prisutna medjutim da je cudan niski napon na jezgri i mali otpor. Ima li tko kakvu ideju sto bi mogao biti problem ili jos bolje preporuku za dobrog elektronicara/servis u zg i okolici kojem bi odnio grafu da provjeri koja tocno el.komponenta zeza pa da se zamjeni. |
doo Metis , provjereno
|
Kada pokusam guglati izbacuje mi neku kozmetiku itd.
Imas li kontakt da ih zvrcnem? |
|
:D
Ali ipak ne bih jos na otpad s njom |
|
Citiraj:
Citiraj:
Cudno mi je ovo da je proradila i onda opet nista...vuce mi da je kondenzator neki otisao ako nije logika za kontrolu napona, međutim niti jedan kondic na grafi nije napuhnut |
Najvjerojatnije ti je otišla jezgra, nikakav kondenzator
Da koliko toliko potvrdiš ovo, uzmi običan fen za kosu i dobro zagrij jezgru (na blizu) bez montiranog hladnjaka Pusti par sekundi da se mrvicu ohladi i odmah pali PC, trebala bi baciti sliku Ne troši novce, to neće nitko trajno popraviti |
Dobro trex veli ... Najvjerojatnije kuglice ispod čipa ...
Ajd prije fena,ako imaš malo fluxa stavi,čip nemoj slučajno grijati predugo ... Bilo bi idealno da imaš mjerač temperature koji bi stavio na ploču dok griješ procesor .. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33. |