![]() |
Windows 7 problem pri instalaciji, ako može pomoć...
Dobar dan,
Da krenem, nisam dugo ništa instalirao od win-a. Sinoć krenem preko usb-a instalirati 7 na acer laptop i usred instalacije mi stalno baca error. Nisam našao ništa na netu da si pomognem, pa bi zamolio vas ako može neko pomoći, naravno ako imate volje. Hvala unaprijed! (Error code 0x80070570) |
RAM te zeza nešto.
Koji laptop je u pitanju i koji rami? |
Acer E5-511g
Mislim da je to, tako piše u biosu. |
Otvori i vidi da li su 2x2GB rama ili 1x4.
AKo je 2x2, izvadi jedan keks pa probaj ponovo. I tako oba. |
@gogisa
Imaš li uopće sve potrebne drivere za taj laptop i Windows 7 ? Službeno taj laptop podržava samo Windows 8.1 64-bit i Windows 10 64-bit. |
Iskreno, kupio sam ga prije dva dana, imao je kopiju 7 pa sam htio staviti drugu 7, za rame sam gledao, ali nema šanse da bi ja to mogao sam izvaditi pa vratiti nazad, strah me..
|
Onda probaj staviti windows 8 ili 10, pa ćeš vidjeti rezultate.
|
Jel može preporuka, koje win bi lakše vrtio? Da probam skinuti na netu ako nađem.
Jel ima ko kakav link za skinuti win 8.1? |
Koliko sam vidio ima drajvera za w7 kod rusa (DPS), samo se treba znati "izboriti" ...
Instaliraj sa dvd - a + vjerojatno treba pach za usb / chipset. |
Citiraj:
Probaj desetku skinuti, ako ti se ona instalira znači da nije do PC-a, već do winsa 7. |
Ja sam prije imao taj isti model, nema šanse da windows 7 proradi. Moraš stavit win 8 ili 10.
|
Po netu bi trebalo da može W7 x64 u Legacy boot mode + ima / postoje drajveri za sve.
https://drp.su/en/laptops/acer/aspir...=windows-7-x64 https://www.driverscape.com/manufact...e5-511g/198445 Na službenim support stranicama je "bio" support i za W7 (vidi se po W7 user manual - u), ali je namjerno maknut (kao i kod drugih proizvođača) zbog diktata M$ gofna. W10 gofno će sigurno proći, najlakše rješenje ako se nema iskustva i možeš živiti sa njihovim (gotovo svakodnevnim) **beep** :fiju: |
Stavio win 10 i sve radi normalno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:22. |