![]() |
Umrezavanje win98 i XP
HELP!
Imam PC s windowsima XP (prilicno nov) i jedan s win98se (1997.) e sad bi ih ja umrezio crossover kabelom tak da mogu djelit diskove. Mrezne su nVidijina na ploci i Realtek 8139. Sve radim po uputama (tcp/ip protokol itd, fiksne adrese PC-a, sve uredno konfigurirano...), cak stavljam i netsetup floppy disk koji mi naprave windowsi xp... al se kompovi nece ni pingat... |
odi u msconfig i iskljuci sve firewalle.
sigurno vrti neki u pozadini. zaboravih reci da to napravish na ovoj novijoj kanti. |
da al dal to znaci da se firewall totalno iskljucuje jer na drugu mreznu imama spojen dsl modem. pa da mi ne udu govna u komp.
|
znachi imas mrezu na maticnoj i jednu dodatnu spojenu na novijem racunalu.
jer jednu koristish za umrezavanje, a drugu za dsl. samo nakratko ugasi firewall i vidi sto se dogadja. znaci niti jedan ne pinga? |
vraga nece i bog... :-(
|
Sad vec postaje veselo...pingam ja stari komp (192.168.0.102) i dobijem 0%loss al je reply from 192.168.1.1: destination net unreachable...
|
KAko si setirao ip adrese na jednom i drugom?
|
Ne, pogrešno.
Stavi slijedeče IP adrese: 192.168.0.1 192.168.0.2 Kako ti je spojen DSL modem? I koja vrsta konekcije? USB, LAN? Direktno na komp ili preo routera? |
na novijem pc-u je 192.168.0.101, na starijem 192.168.0.102.
imam kombo lan-usb modem, prikljucen je na noviji pc preko lana |
procitaj sto ti je tor napisao.
|
probo ja i to... al opet isto
|
Citiraj:
Dakle novi PC ima dvije mrezne? |
Iskreno, totalno si me zbunio.
Daj prvo napiši kanta jedan: toliko i toliko mrežnih kartica, te i te IP adrese I TOČNO KAKO JE ŠTO POKOPČANO U NJEGA, a zatim to napravi i s drugim kompom. Adresa 192.168.1.1 je _OBIČNO_ defaultna adresa ADSL routera, kojeg ti ne_navodiš u popisu hardveraja, pa mi ništa nije jasno. Ovako kako pričaš-sve kombinacije su u igri. I koji je to combo modem? Citiraj:
|
combo je ovaj novi modem koji se dobiva s ADSLom. taj modem ima i USB i LAN tak da ih korisnici vise ne zezaju s zamjenama modema. inace proizvodac je Elcon Systemtechnik, naziv je Combo Router ADSL 2253EU.
btw. za povezivanje probaj: http://www.windowsnetworking.com/art.../wxpwin9x.html naisao sam na dosta stranica koji se bave spajanjem XPa i starijih Winsa. Uglavnom je bilo problem u razlicitim protokolima koji se koriste za spajanje. pogledaj jos i: http://www.easydesksoftware.com/news/news24.htm http://www.microsoft.com/resources/d..._overvieww.msp |
kanta 1 (novija):windows xp
nvidia nforce2 mcp mrezna --> kanta 2 (stara) ip address: 192.168.0.1 realtek 8139 pci lan adapter (isto na epox 8rda3+ ploci) -->adsl modem Dobro je reko reboot o kojem se modemu radi. Btw, kabel je 100% crossover. |
kanta 2 (starija): win98
pci mrezna realtek 8139 ip address 192.168.0.2 |
S tom nVidijinom mrežnom nešto nije u redu, i mene zeza.
|
Da...a kak te zeza? kakve gluposti radi (ili ne radi uopće)? najgluplje je kaj sam pred 6-7 mjeseci (jos nisam imao internet) uspio natjerat bar da se pingaju, a malo kasnije je i to otislo u 3 p.m. A sad nece bas nis...
|
Npr., kad spojim cable modem na nju, nema teorije da proradi, bilo da su auto ili ručne postavke. Kad ide na hub/switch i direktno (crossover), naizgled je sve OK, al mreža ne radi, nema pinganja ni ništa, samo lampice svijetle.
|
Citiraj:
|
Tu sve stima! na toj novijoj kanti je ta ip adresa na nvidijinu mreznu, preko koje se i hocu spojit an stariji pc. Btw, kaj je to "nv MAC LAN Address" u biosu?
|
da ne prevodim, ovako je dovoljno jasno.
Citiraj:
|
Kad sam iso na "Machine MAC (NV) Address" u biosu i stavio enable, uspio sam pingat stariju kantu, al starija nikak nece pingat noviju (request timeout), makar na novijoj kanti u statusu mrezne vidim da su 4 paketa (od pinga) stigla, a isto toliko ih je i poslano. probao sam i iskljucit firewalle u msconfigu, spustat na 10 mbps half duplex i okretat kabel...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |