![]() |
(rijeseno) Novi PC ne pali
Dakle radi se o komponentama
Gigabyte B360M-HD3 i3 8100 ssd kingston uv400 i hdd 1tb hitachi (nebitno za slučaj no da i njih uvrstim) 2x g.skill ddr4 2400mhz (probao sa svakom posebno u različitim slotovima) corsair vs650 probao sam i sa grafikom i na integruši, baca mi 5 beepova, na gigabyte sajtu kažu cpu error, probao sam ga skinut prije stavljanja pogledao pinove sve je bilo ok i opet ponovo pogledao pinove sve izgleda uredu i opet staviti nazad, no ista priča. Probao sam resetirat bios izvadio baterijicu minutu i stavio nazad opet beepa 5 puta. Imate kakvu ideju da je netko možda imao takvu matičnu sa sličnim problemom ili je sam baš peh pa dobio DOA. EDIT: Ploca DOA, rijesena stvar. |
Znam da nisi laik,ali ...
Provjeri 8 pinsko napajanje matične ... Provjeri opčenito napajanje ... Imao sam jednu ploču (novu) od čovjeka tu sa foruma kojemu nisu priznali garanciju i rekli da je sj. pinove,međutim nije radio jedan slot rama i nije se htjelo bootat ... Kod frenda, upali se, ugasi, upali i beepa (lagat ću broj beepova), i ugasi se kao i kod tebe, razlog produžetak 8 pinskog napajanja ploče ... |
Ram ti je u banani.
|
Citiraj:
EDIT: Probao i drugo napajanje ista stvar. Citiraj:
Kolko sam kompova složio do sad još nisam intela vidio da je DOA onak, pa mi više tu smrdi da je ploča u banani ipak je gigabyte. |
Daj sliku pinova, ne vjerujem ti :D
|
Citiraj:
Gledao sam pinove svi su oke. Probam još sutra izvan kućišta spojit ploču i probat pa vidit ako upali onda ću zašutat to thermaltake kućište s nogom :D |
Ploča je DOA.
|
Koji BIOS imaš? Taj cpu je podržan tek od F2 verzije BIOS-a.
https://www.gigabyte.com/Motherboard...10#support-cpu btw, napajanje ti je šrot. VS seriju ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju. |
Nevjerujem da bi beepove opće dobio za nepodržani CPU, barem prijašnje generacije to nisu radile. Dobio bi samo loop paljenja i gašenja bez ikakvih tragova POSTa.
I'd go with MOBO ak se gola na stolu ne upali, DOA Intel sam doživio jednom u životu samo sa nekim Ivy ili Haswell procom tak da nije nemoguće, al šansa je stvarno mizerna. |
Citiraj:
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ta ploča mora out of the box radit sa ovim procem bez ikakvog beda, nikakvo flešanje nije potrebno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10. |