PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kako napraviti bypass filtera za blokirane web adrese (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=291994)

thunder11 14.04.2018. 09:27

Kako napraviti bypass filtera za blokirane web adrese

Dakle, zanima me kako je moguće zaobići ili čak odblokirati filter koji mi neomogucaca pristup pojedinim stranicama na kompovima u firmi. Ne razumijem se baš u to pa neznam šta vam sve od informacija treba, pa bi bilo najbolje da mi kazete šta pa da to i postam u prvi topic.

- trenutno koristim 3rd party VPN ali to mi jako usporava net koji je već sam po sebi dosta spor.

P.s. nemam Admin prava, pa se isto pitam dali je to već problem u startu svega ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

jp_rv 14.04.2018. 10:08

ti je dozvoljeno da radiš bypass? ako je, zatraži od admina da te otključa ili ti izmjeni security postavke. kod nas je to na razini kompa, AV to regulira. s obzirom da useri nisu admini, ne mogu ni ugasiti AV.

rješenje koje vidim kao prihvatljivo bez da radiš sranja u mreži od firme, je pristup udaljenom kompu, biraj RDC ili TW. pusti komp doma upaljen, i spajaj se do mile volje.

dadoremix 14.04.2018. 10:36

Da mo je dopusteno, nebi ovdje pitao

Pupo 14.04.2018. 13:13

Google translate ;) Radi u većini slučajeva.

domis 14.04.2018. 13:26

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3184029)

Ili digni vpn server kod sebe doma :D

henri_007 14.04.2018. 17:54

vpn. Osobno sam koristio openVPN i vpnbook.
Super je radio čak i za torrente. Funkcionira i sa proxyem.

Alister 15.04.2018. 09:20

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3183975)
Dakle, zanima me kako je moguće zaobići ili čak odblokirati filter koji mi neomogucaca pristup pojedinim stranicama na kompovima u firmi. Ne razumijem se baš u to pa neznam šta vam sve od informacija treba, pa bi bilo najbolje da mi kazete šta pa da to i postam u prvi topic.

- trenutno koristim 3rd party VPN ali to mi jako usporava net koji je već sam po sebi dosta spor.

P.s. nemam Admin prava, pa se isto pitam dali je to već problem u startu svega ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sigurno je s razlogom to postavljeno, a pripazi da ti admin ne bi to skužio. Ja znam po sebi, da ja to skužim bez problema kada mi djelatnici slažu takve stvari na kompovima

darkydark 15.04.2018. 09:42

Rdp doma na svoj komp/server i vuk sit, ovce na broju 😀

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Libertus 15.04.2018. 12:14

Zavisi kakvu zaštitu koristite, ali je blokiranje pristupa na razini mreže, onda može pomoći vpn, pogotovo preko https porta, ili remote desktop.
Ako je ga razini računala, tipa one aplikacije koje pružaju i blokiranje pristupa i antivirus, onda ti đabe vpn, samo eventualno remote desktop.

thunder11 16.04.2018. 08:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3184029)

Pokušao sam ti više puta, ali ne uspijeva najčešće.

Citiraj:

Autor domis (Post 3184034)
Ili digni vpn server kod sebe doma :D

Ima neki tutorial ili slično kako bi to mogao napraviti?
Napominjem da bez admin prava ne mogu niti instalirati nista na poslovnom računalu.

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3184071)
vpn. Osobno sam koristio openVPN i vpnbook.
Super je radio čak i za torrente. Funkcionira i sa proxyem.

Potražio sam to i čini se dosta dobro,ali kako sam gore već naveo nažalost ne mogu nkakve programe instalirati na računalu s posla. Bez admin šifre nema sreće.

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3184209)
Rdp doma na svoj komp/server i vuk sit, ovce na broju ��

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Može malo bolje objašnjenje? :D kako sam naveo gore, ipak mi je sve ovo novo područje.

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3184279)
Zavisi kakvu zaštitu koristite, ali je blokiranje pristupa na razini mreže, onda može pomoći vpn, pogotovo preko https porta, ili remote desktop.
Ako je ga razini računala, tipa one aplikacije koje pružaju i blokiranje pristupa i antivirus, onda ti đabe vpn, samo eventualno remote desktop.

Valjda sam dobro shvatio pitanje, ali blokada ide preko mreže ako se ne varam, jer trnutni VPN koji imam radi, ali je extenzija za chrome pa time i nije nešto, ali služi tu i tamo. Ali siguran jesam 100% da ne postoji niti jedna aplikacija instalirana na računalu koja radi te blokade.
Tipa, isto kada se spojim mobitelom na našu WiFi mrežu, bude mi blokiran pristup gotovo svemu.

thunder11 16.04.2018. 09:04

Citiraj:

Autor Alister (Post 3184194)
Sigurno je s razlogom to postavljeno, a pripazi da ti admin ne bi to skužio. Ja znam po sebi, da ja to skužim bez problema kada mi djelatnici slažu takve stvari na kompovima

Sve mi je to jasno. Pitam za to sada, jer sam do nedavno imao puni pristup internetu bez restrikcija, pa je kolega iz IT-a došao neki dan jer su radili neku izmjneu operatera zaštite ili mjenjali program serverski ili šta ti ga ja znam, pa sam sada opet na 0. A kolega koji je to radio je od danas na godišnjem a preko vikenda ne radimo i nije mi namjestio propustnost opet...a neće ga biti jedno dva tjedna kako to ide kod nas.

mann 16.04.2018. 09:21

Postoje stvari gdje nemas bas prevelike srece i koji puta se nemoze zaobici. Progooglaj ultrasurf, mozda ti on pomogne.

Inace u okolini gdje sam ja, bilo koji IP koji nije kategoriziran od strance firewall proizvodjaca je automatski blokiran. Tako da i ultrasur, i VPN doma i sve to je blokirano i treba smisliti neki pametniji naci kako zaobici TNG Firewalle. Osobno bi mozda i pronasao nacin, ali samo mozda jer TNG fakat dobro odradi posao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:04.