![]() |
kako pristupiti ip kameri bez otvaranja porta ?
bok,
nažalost nemam mogućnosti otvoriti port odnosno nisam u mogućnosti napraviti port forwarding. a istovremeno bi volio da imam pristup ip kameri, kada nisam kod kuće. pa me zanima koje su moguće opcije uopće ? inače imam neku kinesku kameru godinama, koja radi dobro, i do nedavno sam mogao otvoriti port ali nažalost sada više ne. pa tražim neko rješenje hvala :) |
želio bi real time view ili; camera ima opciju streama na web ili ?
TW na komp jedino koliko ja znam |
Možeš NAT složiti?
|
složi si vpn na routeru. ja tako radim... i onda joj pristupam direkt preko lokalne ip adrese.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako imaš router koji podržava vpn server, digneš si vpn server na njemu, i onda sa kompa koji ti je bilo di na internetu kreiraš novu vpn vezu, ukucaš username i password koje si podesio na routeru, i spojiš se u tvoju lokalnu mrežu.
ako ti router to ne podržava, jbg. |
Hvala na objasnjenju :)
|
Citiraj:
Sanse da router ima UPnP dignut su vjerojatno isto tako male. Kada bi imao postoje aplikacije za otvaranje portova automatski. |
NAT i Port Forwarding su slične stvari, ali ne i iste.
Googlaj NAT vs PAT, vidjet ćeš ;) Nat je translacija s jednog IP-a na drugi (grubo rečeno), dok je Port Forwarding sličano samo na razini porta (port forwarding s porta 8000 na 80 npr.). |
Citiraj:
a bum još pogledao cloud servis, dali mogu uskladiti s trenutnom kamerom. i imam IPCC-B12/D13 ovu kameru: http://www.ipccam.com/index.php/proview-12-1.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54. |