PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   System Idle process (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=28990)

vga killer 30.11.2005. 10:29

System Idle process

Kad pogledam za taj proces u task manageru konstantno drži procesor na 100% opterećenju. Nemrem ni winamp imat upaljen jer mjuza šteka za poludit, a ni proces se nemre endat.

Jel netko zna u cemu bi možda bio problem jer mi je komp ovako neupotrebljiv???

domy_os 30.11.2005. 10:46

1. Jel pomaže restart kompa?

2. Skeniraj komp i vidi jel ima kakvih virusa, spywarea i ostalih nepoželjnih programčića.

3. Postaj ovdje log iz Hijachthisa pa će već neko eliminirat sumnjive stvari.

4. Kolko video datoteka imaš na tom kompu? Vidio sam na netu da je to mogući uzrok.

5. Pokreni komp u safe modu i vidi jel proc ponovo skače na 100%.

6. Pogledaj šta sve ima u startupu.

demetrius 30.11.2005. 10:52

skeniraj komp ali u safet modu na sve moguće i nemoguće viruse trojane spyware itd.:D .

atha 30.11.2005. 10:54

system idle process i inace oduzima oko 90-100% procesorskog vremena.

a razlozi za usporeno racunalo su u necem drugome.

pogledaj ako mozda imas programa koje vishe ne koristish, uninstalliraj ih.
napravi disk cleanup. cak i defragmation ili nesto slicno sa nekim drugim softwareom.

scaniraj disk sa ad-aware i sa hijack this.

Mailman 30.11.2005. 11:19

Citiraj:

Originally posted by atha
system idle process i inace oduzima oko 90-100% procesorskog vremena.

a razlozi za usporeno racunalo su u necem drugome.

^^

no, moram priznati da sam se dobro nasmijao kad sam pročitao prvi post kao i prijedloge kako se riješiti tog "spywarea" ..:D

Cataphract 30.11.2005. 11:29

blago tebi, ja sam počeo plakat. :(

:D

atha 30.11.2005. 11:39

Citiraj:

Originally posted by Mailman
^^

no, moram priznati da sam se dobro nasmijao kad sam pročitao prvi post kao i prijedloge kako se riješiti tog "spywarea" ..:D

...

edit: ja se ispricavam, mislio sam da se mailman odnosi na mene....my bad, sorry

demetrius 30.11.2005. 11:47

tata bolje reci nekome tj dommy os,sad će se čovjek osjećati uvređenim:smoke:,na bosna sajtu čovjek piše da je iskopčao sve kabele ukopčao i rješio,jedno od mogućih rješenja.

Mailman 30.11.2005. 12:47

Citiraj:

...

edit: ja se ispricavam, mislio sam da se mailman odnosi na mene....my bad, sorry

tko?gdje?što?kome? koga? :D
ne vidjeh ništa što je pisalo prije edita...:D

nego, znam što pomaže! neka vrti seti ili folding@home ili nešto slično pa mu idle process neće zauzimati 99% cpu vremena...:D

atha 30.11.2005. 12:57

Citiraj:

Originally posted by Mailman
tko?gdje?što?kome? koga? :D
ne vidjeh ništa što je pisalo prije edita...:D

ma nebitno, mislio da sa si iz mojeg posta izvukao da sam rekao da je to spyware. :D krivo protumacih :beer:

domy_os 30.11.2005. 13:08

Čovjek je reko da mu proces zauzima 100% procesorskog vremena, a ne 100% kao udio među ostalim procesima, a to nije isto i prema tome sam ja dao odgovor. Prva stvar iz te rečenice nikako nije u redu, a druga je naravno OK, to valjda svi znaju, ili se varam?

Tooma 30.11.2005. 15:24

da ne kompliciramo sto ti vise taj proces zauzima procesora to ti je procesor slobodniji

kad ti on zauzima 100% procesora mozes vidit da ti grafikon u performance tabu u task manageru pokazuje da je zauzece procesora 0

sam system idle process ne radi nista drugo osim sto pokazuje koliko je procesora slobodno

nicko 30.11.2005. 17:28

taj sistem idle proces zauzima 90-100% procesora u idle-u, znači u task manageru je (par % opterečnje procesora, npr 0-10%)....od tih max 10% ukupnog zauzeća procesora u idleu sistem idle proces zauzima 90-100% procesora...

vga killer 01.12.2005. 22:13

OK, malo sam glupo napisao i skužio neš, a to je da su mi na grafikonu oba procesora na 60% makar nis nije upaljeno od programa, a zauzece memorije 110MB.

Restarti ne pomažu, a ni jedan program ne pokazuje prisutnost nikakvih sranja.

atha 01.12.2005. 22:45

idi na run i upishi services.msc

mozda ti se nesto vrti u pozadini. ponestaje mi ideja. ;)

MarioDJW 01.12.2005. 23:10

Citiraj:

Ma najlakše mu je neka novi win pukne i gotovo !

atha 01.12.2005. 23:16

to je obicno ono sto se ostavlja za kraj.
najlkashe je upisati tih par "magicnih" slova.
prvo treba ispucati sve drugo. ;)

Cataphract 02.12.2005. 11:55

Citiraj:

na dobrom si tragu sa servisima. :)
ono što je kod mene obavezno ugašeno jest indexing service. :)

mario, za malo više o servisima pogledaj: http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm

atha 02.12.2005. 12:25

Citiraj:

Originally posted by Cataphract
na dobrom si tragu sa servisima. :)

ovo ti je zvucalo kao da znash odgovor, a mene si ostavio da se mucim i da ga pronadjem. :D

hehe....

Cataphract 02.12.2005. 15:28

gašenje nepotrebnih servisa je jedan od početnih koraka nakon svake instalacije windowsa. evo, maloprije su mi iz dubrovnika poslali kompjuter s kojim nisu mogli izaći na kraj. naljepili "opis" problema od pola stranice na kantu i poslali. :D prva stvar koju sam napravio je bilo bootanje u safe mode i gašenje servisa. komp radi ko vurica. :)

servisi pojedu dosta resursa, a velika većina ti niti ne treba. recimo onaj idiotski error reporting service ili remote registry. BITS ti isto ne treba za po doma. pa crypto services i wireless zero config. o SSDP i UPnP bolje da i ne počinjem, a takvih ima još. recimo help and support.* :D

*
ovoga sam danas ispsovao da kako mi ne radi help na laptopu. otvorim services, čujem kolegu kak pizdi jer je napravio IP konflikt, počnem pizdit kako su mi svi gumbi na help and support servisu sivi i nemrem ga startat, čujem kolegu kak i dalje pizdi zbog konflikta, skužim da mi je servis disejblan i da bih ga ipak trebao pokrenuti i onda čujem kolegu kako sam sebi sve po spisku jer je napravio konflikt a spojil kompove cross kablom. totalni A JE TO.

vga killer 02.12.2005. 21:25

Danas je normalno proradio. Opet imam male zelene u kući :rolleyes:

Budem vidio kak ce se ponasat kroz par dana.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:37.