PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) No video input nakon/tijekom boota (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288800)

bachvamix 28.10.2017. 17:35

(riješeno) No video input nakon/tijekom boota

Dobar dan.
Komponente su pod moj komp. Unatrag dan-dva imam problem s računalom. Nakon što su se podigli Windowsi monitor je ostao bez signala na sekundu-dvije te sam zatim dobio plavi ekran i poruku tdr failure. Nakon ponovnog pokretanja računala ponovno je monitor ostao bez signala, a zatim se signal vratio i nakon par minuta nestao.
Otišao sam u safe mode, ddu deinstalirao drivere i zatim je bilo sve ok dok nisam ponovno pokušao instalirati drivere->no video input tijekom instalacije. Ponovno sam reinstalirao windowse 10 i ponovno crni ekran tijekom instalacije bilo drivera bilo Windows ažuriranja. Monitor ne prima signal nakon što pokrenem Windowse(ponekad i dok se pokreću) sve dok ne napravim reinstall istih. Ventovi na grafičkoj stanu i ledica između proca i rama blinka narančasto/jantarno.
Bios je zadnji-0902. Komponente su kupljene i sklopljene krajem rujna.
Pokrenuo sam memtest86, nakon 10 sati nije bilo grešaka, premještao RAM i grafičku, instalirao na ssd, HDD, HDD iz starog kompa. Kada odem u safe mode nakon par minuta više ne reagira start, a u normalnom modu ekran se sada zacrni i prije nego išta instaliram. S vremenom je sve gore i gore

Isprike moderatoriima ukoliko sam pogriješio prilikom otvaranja teme.

zagi 28.10.2017. 17:39

Probaj sa drugom grafom ako je imaš, tako da eliminiraš grafičku.
Jel ti ploča ima one 4 ledice koje svijetle prilikom boota, vidi ne kojoj se zaustavi- svijetli narančasto ?

bachvamix 28.10.2017. 17:52

Citiraj:

Autor zagi (Post 3119783)
Probaj sa drugom grafom ako je imaš, tako da eliminiraš grafičku.
Jel ti ploča ima one 4 ledice koje svijetle prilikom boota, vidi ne kojoj se zaustavi- svijetli narančasto ?

Drugu grafičku nemam pa ne mogu isprobati. Da to su te ledice. Probam ponovno pa javim.
Edit: zadnja svijetli zelena-prva odozgora, kad se prikaže radna površina prestane svijetliti. Ubrzo nestane slika na monitoru i zatim počne blicati narančasta-treca odozgora. Gledao sam u knjižici od matične i nisam primijetio tablicu ili nešto gdje bi pisalo što one znače.

zagi 28.10.2017. 18:01

Citiraj:

Autor bachvamix (Post 3119791)
Drugu grafičku nemam pa ne mogu isprobati. Da to su te ledice. Probam ponovno pa javim.
Edit: zadnja svijetli zelena, kad se prikaže radna površina prestane svijetliti. Ubrzo nestane slika na monitoru i zatim počne blicati narančasta. Gledao sam u knjižici od matične i nisam primijetio tablicu ili nešto gdje bi pisalo što one znače.

Jel si u postavkama grafe možda slučajno upalio freesync ?

bachvamix 28.10.2017. 18:10

Citiraj:

Autor zagi (Post 3119794)
Jel si u postavkama grafe možda slučajno upalio freesync ?

Nisam. Barem mislim. Monitor mi je star 10 godina pa nisam ni pomislio pokušati igrati se s tim postavkama. Taman sam planiro krenuti u nabavku novog. Inače uredno radi sada kada je spojen na stari komp(godište monitora).Na novom mi je sada čisti windows na disku, a nemrem ništa ni pokrenuti/instalirati trenutno.
Hvala na pomoći.
Budem sljedeći tjedan išao reklamirati pa će se valjda naći gdje je greška.

trex 28.10.2017. 22:13

Simptomi koje opisuješ zvuče kao grafa koja rikava.

bachvamix 29.10.2017. 11:26

Hvala, može biti. Jutros sam ponovno pokrenuo komp i rezolucija je bila smanjena na 1024x760. Zatim je opet nestala slika.

bachvamix 03.11.2017. 19:14

Problem je bio u grafičkoj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22.