![]() |
Ispitivanje splitera od dsl-a
Je li netko zna nacin kako ispitati da li je ispravan spliter? U subotu navecer je u zgradi iza mene [puknuo grom i od onda ne mogu se spojiti.
Frend je donio drugi modem i s njegovim modemom ista stvar,ne moze uspostaviti llink. Napominjem da mi telefon radi. Spliter je onaj veliki od ericsona,modem Ericsson HM220D. Prijavio sam kvar a sluzba za korisnike je rekla da ce neko doci unutar dva-tri radna dana:fuming: A ja sam vec drugi dan doma bez neta(sreca da ga u firmi ima na bacnaje:D ). |
ima...al ti za to treba slusalica tj poseban uredaj za ispitivanje telekomunikacijskih mreza sa tim konektorom za telefon:beer:
|
Dobih informaciju doduse neprovjerenu da mi je izdahnuo spliter.
E sad pitanje gdje ima u Rijeci kupiti spliter za dsl? |
sory stari...telekomunisti...ako ti ej bas hitno...ce ti radit i sa isdn spliterom..."uglavnom" jedno te isti uredaj:beer:
pogledaj u shopovima telekomunikacija tipa macro micro itd... |
Pitao ja u T-com centru u Rijeci,zena mi rekla da novi spliter kosta 800kn:eek: :eek:
EDIT: Dobio povratnu informaciju da spliter ne kosta 800kn,vec nekih maksimalno 100-tinjak kuna |
A zasto kupovat spliter kad ti je pod garancijom, meni su nakon groma dosli zamijenit router, cak su onaj "spaljeni" ostavili, nisu ga ni uzeli nazad. Lik iz t-com-a je dosao odmah drugi dan.
|
EN bih se ja zamarao da je sve to pod garancijom ali nije.
|
A kako nije pod garancijom? Sorry ali zanima me. BTW jel to onaj grom kada Rijeka nije mogla pochet utakmicu i nije bilo slike:D
|
Je to je taj grom,ali ja sam na sasvim drugom kraju grada.
Nije pod garancijom iz jednostavnog razloga sto mi je u osmom mjesecu istekao ugovor na godinu dana. |
Citiraj:
Javi na PM! |
ako ti istekne ugovor moras ga produzit...u tom slucaju imas pravo na novi moras kupit kad ne pazis:)
|
kad si potpisivao ugovor, potpisao si da je spliter vlasništvo od ht-a, dakle oni su ti ga dužni zamijeniti...
|
Nije,nakon isteka godinr dana oprema je presla u moje vlasnistvo.
|
To o cemu ti procas nema smisla jer do got ti placas pretplatu za adsl imas ti ustvari iznajmljujes njihovu opremu.
To ko ti je to rekao nema pojma ili je neinformiran ili mulja pa nazovi bolje centar u zagrebu . A ako je istina ono kaj ti netko govori. onda odjavi adsl posto ti je ugovor istekao na to imas pravo i oprema je tvoje vlasnistvo i onda zatrazi ponovo ukapcanje , za jednu kunu i jos ces dobiti dva mjeseca flat rate prometa i dvd player. problem rijesen:D |
Citiraj:
Neki dan sam naručio ADSL i žena me napade kada sam pitao za 2mjeseca flata......kaže da samo dobivam dvd player |
Citiraj:
To ti govoriš iz osobnog iskustva????? Dakle i ja bih mogao napraviti isto... Spliter i modem imam, a ugovor mi je istekao jučer.... Dakle SIGURNO ću ako se sad odjavim i sutra ponovno prijavim besplatno dobiti DVD player i 2 mj. flat??? Ili ti to samo površno komentiraš njihovu reklamnu kampanju??? |
samo divx, nema vishe akcije sa 2mjeseca flata.
|
Ma nije meni do divx playera,ja hocu net.
evo danas veci peti dan a nitko jos nije dosao. |
Upravo su mi rijesili problem a dobio sam za nista novi modem i spliter mada mi je istkla garancija.
|
eto vidis da su ti promijenili free
pozdrav |
Jesi jer su me prebacili na novi DSLAM a moja stara oprema od Ericssona nije kompatibilnaq sa novim DSLAM-ovima.
|
surfanje
znaci sada opet surfanje do mile volje
pozdrav |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:04. |