![]() |
Asus k52j prijenosno računalo nema zvuka
Imam problem i mislim da je do hardvera samo eto trebam potvrdu ili savijet kako riješit problem
Prijenosnik je stariji i sve radi ok ,osim naravno zvuka koji radi samo nekih 20min nakon pokretanja računala te poslije toga ode. Pokušao sam sa driverima i nova instalacija win10 ... |
Najvjerojatnije imaš hardverski kvar.
Jel se isto dešava i na slušalicama i na ugrađenim zvučnicima? Ako da, onda je kvar na zvucnoj kartici i možeš eventualno kupiti neku eksternu zvučnu preko USB-a |
Slusalice bez problema rade , zvucnici samo nekih 15-20min i onda prestanu
|
Probaj sa live Linuxom (npr. Ubuntu). Ako bude radio više od tih 20 min, onda je problem softverski tj. u winsima.
|
U linuxu (ubuntu) nikakvog zvuka samo u windowsima al kako sam rekao kratko ,isto sam pomislio da nije do drivera jer tako kratko rade pa opet ne
|
Ako ti rade slusalice normalno, onda bi ja posumnjao u neispravnost "pojacala" na matičnoj na koje su ti spojeni zvucnici od laptopa, odnosno na maticnu. Kupi si eksterne zvucnike i gotovo. Još ako uzmeš USB zvučnike onda si i eliminirao problem zvučne u laptopu jer oni imaju u sebi ugrađenu zvučnu karticu i cijeli sklop
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |