![]() |
Sta je bolje uzeti?...
Agp:
Asus V9999LE 6800LE,128 MB,256bit ili Sapphire 9800Pro,128MB,256bit |
asus,bez razmišljanja.
|
6800 le
|
9800pro
|
Hmh,zaboravio sam staviti u konkurenciju i 6600GT,iako mi se ne svidja onih 128 bita,al neka bude jer je po cijeni tu negdje
|
Citiraj:
|
Shader 3.0 i mogucnost otkljucavanja pajpova,dakle 6800 LE :beer:
|
taj shader 3.0 ti fakat puno znači...mislim, bez njega se nemože igrat:rolleyes:
svi si briju neš na te shadere....a ko da je neka razlika... |
U zadnja dva mjeseca sam imao obje , i 6800le je sigurno bolja kartica sto se tice igara . ali ima po meni jednu veliku manu , nije ATI :D koju god da izaberes neces pogrijesit .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni shaderi 3.0 ni jos neke novine koje je Nvidia izbacila sa NV40 jos nisu u masovnoj upotrebi , negdje sam citao da na prste jedna ruke se moze nabrojati tko to koristi. Ako kupujes sad novo iz ducana - onda si ogranicen na 6600gt ,jer mi 9800pro a ni 6800 ili 6800Le nema po ducanima , bar ja nisam vidio . netko mi je rekao da u nekom ducanu imaju taj Asus Le i da kosta 1350kn skoro .
|
Uvijek kad se neko dvoumi između ATI ili nVidia kartice počnete pričati o SM 3.0 koji se još uvijek ne koristi (masovno)... A zaboravite spomenuti ATI-evu 3Dc kompresiju... ili od nVidia-e UltraShadow 2 tehnologiju jer zbog nje ipak vrte grafe od nVidia-e više fps-a u Doomu... nVidia ima i podršku za HDR...
|
Citiraj:
3Dc je do sada bio potpuno neiskoristiv. Obična markentinška fora... Mo-žda će nekaj biti od toga sa X1xxx generacijom grafa. SM3 je na slabijim grafama ha-ha điđa, a Nvidia NE-MO-ŽE koristiti istovremeno i HDR i AA :D :p :burn: Blje. Pa si ti misli da li bi uživao u HDR-u (koji opako ruši perfomanse) i igrao bez AA kaj je bogu za plakati ili ćeš igrati sa AA bez HDR-a:) To su sve điđe o kojima ima smisla pričat samo kad spominjemo "malo" skuplje grafe. Ja bih osobno probao navući novce za min. 12 pajpi +256bitna sabirnica. Ako se ide na nadogradnju-ispod nema smisla ići. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:11. |