![]() |
Ne mogu formatirati !
Probam formatirati i dobijem ovo:
C:\>format c: The type of the file system is NTFS. WARNING, ALL DATA ON NON-REMOVABLE DISK DRIVE C: WILL BE LOST! Proceed with Format Verifying 14998M Format cannot run because the volume is in use by another proces. Format may run if this volume is dismounted first. ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID. Would you like to force a dismount on this volume? Cannot lock the drive. The volume is still in use. C:\> Zašto se to uvijek događa meni? Komp mi je skroz izmasakriran, a sad ne mogu ni to. Pomozite, što to da radim? |
Re: Ne mogu formatirati !
Citiraj:
|
Nemreš format C:\ upotrijebiti za NTFS sustav.
Probaj s WinXP CD-om NTFS Quick format. |
E Bubba, jesi lik.
Mislim, i ti si jednom davno bio za pisat Lastanu. Mora da te netko gadno iztraumatizirao tada kad si sada ovakav :D Sandi, ono što ti Bubba pokušava reći je d ne možeš formatirati unutar Windowsa. Dovoljno su pametni da ne daju sami sebe obrisati. McG, uputa ti je OK, ali objašnjenje nije: Format C: Allmighty radi s bilo kojim file sistemom, dok god volume (disk, particija) koji pokušavaš formatirati nije u upotrebi (npr. od Windowsa). Ako ne vjeruješ, digni stroj s win98 boot diskete, ukucaj format c: i gledaj kako tvoji win XP na NTFS-u nestaju u vidu lastina repa. |
@mirkoB
Nije da ne vjerujem, ali to sam već sprobal par put na raznim mašinama. Dakle bil je XP na NTFS-u. Ja sam fino stavil sve bootabilne uređaje osim floppy-a na Disabled i kad sam ukucal Format C:\.....izbacilo mi je da podatkovni sustav nije prodržan. E sad u čemu je fora.....ja ne znam. |
Citiraj:
|
Pa ne možeš iz DOS-a formatirat NTFS particiju.
|
pa sto nije najjednostavnije u biosu podesiti da boota sa cd-a.
pokrece se instalacija. kada pita, deletash particije (ako zelish ili imash ili zelis napraviti nove) i formatirash. nakon toga automatski pocinje instalacija zeljenih windowsa. |
Re: Re: Ne mogu formatirati !
Citiraj:
A sto se formata tice mislim da ti je atha dao najednostavnije rjesenje. |
LOOOOOL
nego, prebaci se ti na a: ili d: i onda upiši naredbu format c:! |
Citiraj:
sto ti je reko niko je isto rjesenje...al opet en unutar wina...:)isto mozes iz vina stisnut desni gumb pa format...(ak ne formatiras win tj particiju gdje je win)najjednostavnije...disketu u flopi,format za ms dos start up disketa-restart-disketu unutra...format i deri sa cda....ako ti se pak neda petljat i oces nanovo instalirat win...samo odi na instal,particiju koju zelis da ti se na nju instalira win te ce te pitat dal oces formatirat...ti kazi ntfs(ne quick jer imas sistemskin datoteka)on to odradi i pocne win instalirat...ako neces win napravit(sot en vjerujem) samos tisni desni gumb i format(recimo ako je na d win a c os formatirat) |
@mc_fish
Niko ništ ne brije i nemoj mi tu nabacibivati te otrcane izraze. R iliti ga Repair s WinXP CD-a i Win98 boot disketa nisu jedno te isto. Ova kaj si ti napisal je Format pomoću WinXP CD-a (i naravno da to funkcionira). Probaj ti doma fino s Win98 boot disketom, pa javi kak je prešlo. |
Re: Re: Ne mogu formatirati !
Citiraj:
|
Citiraj:
inace to niej izraz...sam ze zezam...kaj si odma uvredljiva:smoke: :D |
Dobro nek radi. Kad meni proradi na sljedećem formatiranju diska onda se bum i ja uvjeril.
|
:)
Pa niste deckofa odmah morali slati lastanu:) Nemres formatirati windowse iz dos konzole u bilo kojem os-u od microsofta. Butabilni cd sa windozima - first boot device cd rom i to je to. Lol
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:46. |