![]() |
Dvije mreže istovremeno
Molim pomoć kako ovo složiti ako se može..
Na poslu imam Win 7 pro, imam admin prava Iz utičnice na zidu u comp ide utp i preko toga imam internet, lokalnu mrežu.. nema nikakvog routera ili nešto slično Problem je u tome što je internet dosta ograničen, milijun zabrana pristupa stranicama To ja bez problema riješim tako da odem u Control panel - Network conections, disejblam ethernet, spojim sa usb kabelom svoj mob, uključim USB tethering i surfam gdje hoću, ali onda normalno mi ne radi lokalna mreža a treba mi I ukoliko ne isključim ethernet svejedno mi nema pristupa lokalnoj mreži čim uključim USB Malo sam zakomplicirao ali nisam si baš nešto dobar sa tim mrežama pa je pitanje: Dali je moguće natjerati samo Chrome ili neki drugi, svejedno, da se spaja na internet preko veze od moba a ostatak kompa da ima pristup lokalnoj mreži? Hvala |
Citiraj:
Ti možda imaš (lokalni) korisnički profil s administratorskim pravima, ali pravi administrator je podesil zaštite/ograničenja tako da korisnici ne mogu surfati ko da su doma, a opet da imaju pristup svemu što im treba tokom radnog dana. |
A to je sve preko domene riješeno, admin je preko domene postavio zabrane.
Teško da ćeš to zaobići na taj način koji ti želiš. A i kad-tad će skužiti, cookies, history, antivirus itd. će te otkriti. Moje mišljenje je da se ne zajebavaš s tim. Sve se može, naravno, ali je riskantno. |
Citiraj:
|
Gle, postoji vrlo elegantno rješenje za to kaj ti hoćeš, ali isto tako elegantno možeš dobiti otkaz. Nije to složeno bezveze.
Pokupiš neku od milijun ransomware pizdarija, a da nisi toga ni svjestan i sljedeći dan ti je čudno što ti lozinka više ne vrijedi, a nadređeni te zovu na razgovor prije posljednjeg pozdrava. |
Citiraj:
Ali, zanemarimo to. Imam novo pitanje... malo sam surfao i jedno od rješenja koliko vidim bi mogla biti virtualna mašina Nemam baš previše iskustva sa tim jer mi to doma nije trebalo ali instalirao sam doma par puta onaj vmware i igrao se unutra sa linuxima iz dosade... tako da znam recimo osnove toga Sad je pitanje, ako na poslu instaliram još jednu virtualnu 7-cu i zabranim joj pristup skroz glavnom kompu, i dam joj pristup na net preko mog mobitela, jel bi to onda bilo recimo sigurno za poslovnu mrežu? |
Ak složiš dobro, može se izolirat.
Imaš program, zove se ForceBind, s njim možeš forsirat recimo da ti neki program koristi određenu mrežnu karticu. Može se naravno i bez programa, samo ovako je nešto lakše. I nemoj mislit da si sjebo admina na taj način. :D |
Makni gateway i dns postavke sa lokalne mreže ako imaš prava odnosno podesi samo ip i subnet mask na lokalnoj mreži i Internet ti bude išao preko moba
ili prouči statičke route |
staticke rute. sjetio se da sam davno ovo radio kod sebe http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=150319
|
Ako ti VPN protokol nije blokiran, mogao bi si probati VPN extension na Chrome. Tako bi ti samo HTTP (port 80) išao preko VPN-a (drugim riječima, sve stranice koje je admin blokirao bi postale pristupačne, a on ne bi znao da si tamo bio - ako nemaš lokalne loggere, naravno). Svi ostali protokoli bi išli preko normalne lokalne mreže (e-mail).
Windscribe daje 10GB mjesečno besplatno, pa si možeš probati bez platiti. PS. Admin će vjerojatno biti ljut ako te ulovi. |
Ako je još aktualno, ne znam zašto ne biš uzeo neki mini routerić za 200-ak kuna (MikroTik ti to odradi bez problema) i spojiš njega na lan kabel prije svog službenog pc-a, te mob sa tetheringom također u router i u roteru podesiš routing za poslovni lan da ide preko ethernet port-a, a sve ostalo (internet) da ide preko 4g/3g interface (tvog moba) i riješi to elegantno i da ti sve radi istovremeno. U jutro kad dođeš na posao samo ubodeš mobitel u router i to je to.
|
http://www.connectify.me/almost-there/
https://speedify.com/desktop-vpn/ Odaberes u aplikaciji koji program da koristi koji net. Imas na netu piratski. Probaj pa kupi ovo. |
A da instaliraš TOR i preko njega surfaš? Preko njega će zicer ić
S njim ne bi morao dijelit nikakvu mrežu ni išta. |
Da, puni smo ideja i sugestija!! Baš bi bilo intersantno čuti mišljenje nekog pravnika (ne znam ima li ih tu u blizini) o tome koji je od iznesenih prijedloga najmanje u suprotnosti sa standardnim obvezama ugovora o radu i radnim pravom. Bojim se da su svi naši prijedlozi moguć razlog za u najmanju ruku "prijeki pogled" šefa! :-) Iako, nekad i admini znaju toliko okljaštiti net i pretjerati sa sigurnošću da mreža bude neupotrebljiva. Treba optimizirati safety i usability
|
A da radiš dok si na poslu? I onda su poslodavci smeće a svi gledaju kako biti plaćen da ne radiš ništa... Surfaj doma u slobodno vrijeme. Nisu te zabrane tu da ti ne čitaš nešto nego da ne pokupis nekakav ransomware i proširis po cijeloj mreži. A onda će biti veselo😂😂
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Ja se s tim ne bih igrao, preveliki rizik. Ne znam što želiš napraviti. Zar mobitel nije dosta?
|
čekaj da ulipicani kompa preko tog moba.. i onda bude pitanje .. pa kako se to desilo
|
Pravno je prilicno jednostavno - u svakoj ozbiljnoj firmi dobijes pedalu za takve akcije.
Tehnicki ima nekoliko opcija, sve su tu navedene. ako se ne varam, vec je bila jedna ovakva tema. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26. |