PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Nadzorni sustav i komunikacija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=287756)

Mr.Black 31.08.2017. 12:40

Nadzorni sustav i komunikacija

Zanima me komunikacija iz centra nadzora i udaljene prijamne točke, radi se o centru nadzora kamera i dojave i ljudi na terenu, u ovom slučaju, na objekt bi se postavile kamere koje bi se nadgledale u nekoj sobi, i istovremeno bi se kontaktirali ljudi na terenu, u slučaju intervencije, dakle vjerojatno bi trebali imati onu "filmsku" komunikaciju u ušima sa mikrofonom..pa ako ima tko iskustva sa takvim stvarima ako može pojašnjenje..

Kamby 31.08.2017. 12:59

Drugih baš opcija i nema koliko mi je poznato.

Onaj koji sjedi u nadzornom centru javlja na telefon terencima koji obavljaju pregled kritične točke na objektu.
Najpovoljnije je uzeti te bluetooth slušalice za terence pa da se u svakom trenutku mogu javiti na telefon pritiskom na jedan gumb u uhu.

Mr.Black 31.08.2017. 13:04

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3097416)
Drugih baš opcija i nema koliko mi je poznato.

Onaj koji sjedi u nadzornom centru javlja na telefon terencima koji obavljaju pregled kritične točke na objektu.
Najpovoljnije je uzeti te bluetooth slušalice za terence pa da se u svakom trenutku mogu javiti na telefon pritiskom na jedan gumb u uhu.

Kako funckioniraju te slušalice? Tj.to su obični mobiteli u pitanju sa takvim slušalicama ili inear monitoring?

Kamby 31.08.2017. 13:15

Obična bluetooth slušalica. Stavi se iza jednog uha i ima jedno dugme za odgovorit na poziv.
Spaja se preko mobitela i njegovog bluetootha, normalno. Ima ih od 80kn do 400kn.

Mr.Black 31.08.2017. 13:18

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3097436)
Obična bluetooth slušalica. Stavi se iza jednog uha i ima jedno dugme za odgovorit na poziv.
Spaja se preko mobitela i njegovog bluetootha, normalno. Ima ih od 80kn do 400kn.

A kako onda ovaj u centru kontaktira? Sa svakim pojedinačno? Ne može se napraviti neka grupa pa da su cijeli vrijeme svi online..?

Kamby 31.08.2017. 13:23

Pa dovoljno je da jedan čovjek obiđe poziciju. Ukoliko nije, može se napraviti konferecijski poziv preko telefona i oba telefonska broja nazvati u isto vrijeme (uhoda se nakon nekoliko probi).
A u krajnjem slučaju, ne znam koliko bi bili udaljeni terenci i čovjek iz nadzorne sobe? Možda postoji solucija preko 'motoroli', tj voki-tokija?

Mr.Black 31.08.2017. 13:27

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3097445)
Pa dovoljno je da jedan čovjek obiđe poziciju. Ukoliko nije, može se napraviti konferecijski poziv preko telefona i oba telefonska broja nazvati u isto vrijeme (uhoda se nakon nekoliko probi).
A u krajnjem slučaju, ne znam koliko bi bili udaljeni terenci i čovjek iz nadzorne sobe? Možda postoji solucija preko 'motoroli', tj voki-tokija?

Pa recimo da se radi o osiguranju javnih okupljanja..znači svi bi trebali bi stalno na vezi jedni sa drugima..

coconut 31.08.2017. 14:48

U tom slučaju su bolji voki-tokiji. Jest da je komunikacija jednosmjerna (ili slušaš ili govoriš), ali svi mogu čuti isto.

Kamby 31.08.2017. 14:55

Može se napravit konferencijski poziv i svi da budu na jednoj liniji, ali onda opet može doći do ulaženja u riječ i šuma ako se dogodi nepredvidiva situacija ili neka vrsta panike.
Ja bi to rađe napravio preko voki-tokija, svakom dao ime ili oznaku (T1, T2, T3,...) da se zna koga se zove ili tko zove. Al ono što je coconut napisao, komunikacija je jednosmjerna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:05.