![]() |
Bežični RJ45
Trebam spojiti laptop s jednim uređajem koji oboje komuniciraju preko RJ45 kabela. Sada me zanima da li postoji bežični verzija RJ45 da ne moram koristiti kabel?
Recimo da postoji ovako nešto ali da bude bežični rj45: https://www.staples-3p.com/s7/is/ima..._sc7?$splssku$ |
Nešto ovakvo ? WNCE2001 – Universal WiFi Internet Adapter ... imaš na eBayu more uređaja po 20tak dolara
|
Zapravo ne jer mi više treba nešto malo kao stick...
|
|
Koji info bi trebao? Ovo je sve usb bazirano, meni baš treba samo direkt rj45 bez USB-a.
|
Znači ti sad imaš laptop i on na sebi ima mrežu, i imaš taj uređaj koji isto ima mrežu, i trebao bi to spojiti kabelom? Ali ti nebi kabelom, već bi to htio bežično?
|
Točno tako :) ako je to moguće bilo bi super :D
|
Nije moguće bez nekakvih dodatnih mrežnih uređaja, pogotovo ako taj tvoj Uređaj nije baš pametan što se tiče mreže. Dal njemu pristupaš preko IP adrese ili preko nekog posebnog programa?
|
Pristupam preko programa u kojem namjestim IP adresu da se spoji.
|
Na "RJ45 uređaj" (ko da je vojna tajna, napiši koji), treba staviti AP koji ima tj. kojeg ćeš podesiti u Client mode rada.
Samo povezivanje može se odraditi na dva načina ovisno jeli na lokaciji postoji router ili ap. Ako postoji samo treba podesiti ap uz uređaj da se poveže sa WiFi od routera / ap - a. Ako ne postoji onda bi trebalo slagati direktni link lap - ap kod uređaja. Ovo prvo je brže za odraditi i ima manje začkoljica. |
Ova tema je vrh. :)
Kupi AP ili kabel. |
Onda ću kupit AP :)
|
Napomene:
- prije kupnje provjeri dali AP ima Client mode rada - sve postaviti u isti mrežni segment |
OK, hvala. Ako imaš preporuku za neki AP ovako odmah iz glave samo reci.
|
Ne baš, zavisi gdje i kako kupuješ te šta se trenutno nudi na tržištu :fiju:
Možda TP-Link TL-WA801ND. Nisi naveo koji je gl. router / AP i koliko je udaljen od tog famoznog uređaja, hoću reći da sa mobom / lapom provjeriš nivo i/ili kvalitetu WiFi signala kod uređaja, a kako bi znao hoće li željeno raditi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:27. |