![]() |
WiFi range extender problem neće da se spoji
Imam Ruter „Technicolor TC7200.20“ i u jednoj sobi mi je slab signal, te su mi kolege preporučili da uzmem Wireless range extender D-LINK DAP-1325/E.
Kupio sam ga i u uputama piše da nakon umetanja extendera u zidnu utičnicu (blizu rutera) treba na ruteru pritisnuti Wps tipku i onda na extenderu pritisnuti tipku i čekati oko 2 min da zelena lampica svijetli trajno. To sam sve uradio, i na extenderu crvena lampica promijeni boju u zeleno i treperi, ali nikako da prestane treperiti (znak da je uspostavljena veza). Nekoliko puta sam ponovio radnju i resetirao extender ali ne pomaže. U uputama piše da ako ne supije na taj način da u browseru upišem http://dlinkap.local./ I to sam uradio (uFirefox, Opera, Chrome itd.) i stalno dolazi poruka “Server not found” ili “dlinkap.local.’s server DNS address could not be found.” Po uputama izgleda jednostavno ali meni ne radi nikako. Zna li ko u čemu je problem |
Vjerojatno je WPS isključen na TC7200, šta se radi zbog sigurnosnih razloga ili je neka nekompatibilnost.
Uzmi full manual, probaj konfig odraditi manualno i neka je taj DAP-1325 privremeno spojen Lan kabelom na mrežu. |
Jesi ga uopce spojio mreznim kabelom za manualno?
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Zatim u browser upises http://192.168.0.1 Za Username upises Admin, a Password ostavis prazno. Tad mozes pocet konfiguraciju extendera. |
Izvinite nisam baš shvatio, jedan kraj lan kabela da uštekam u DAP-1325 a drugi gdje da uštekam, u laptop ili u ruter ????
|
Prvo u laptop ili komp.
Ako je DAP-1325 po defaultu na 192.168.0.1 kako je naveo kolega, onda kad mu otvoriš web konfig prvo treba promijeniti ip na neku drugu (npr. 192.168.0.250) jer je na .0.1 gl. router. |
Citiraj:
|
Moja dva prijatelja imaju slične extendere i samo pritiskom na WPS tipku na ruteru i tipku na extenderu se spoje bez problema
Također i susjed ima extender i spaja se na taj način nakon par minuta bez problema Zato sam ga i kupio jer sam vidio u njih kako se spaja bez problema Shit, sad ču morat nač nekoga da mu platim da mi naštima to |
To je zato jer tvoja dva prijatelja imaju routere na kojima je ukljucen WPSm a to je jako nesigurno jer im svaki klinac moze uci u mrezu.
Na tvom routeru je povecana sigurnost od hakiranja pa je WPS iskljucen i zato se na taj nacin ne mozes spojit. |
Ok, da li znaš kako da provjerim da li je isključen taj WPS i ako jest, kako da ga uključim
|
Ne znam kako se to radi i jel uopce moguce samostalno to promjenit na tom routeru, Technicolor TC7200.20 ako se ne varam...
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10. |