PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Monitor titra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286370)

yaya 14.06.2017. 11:54

Monitor titra

..nist eto kupim laptop..instaliram sve , laptop super..sad monitor Samsung nemam pojam koji model pise valjda tu, titr ana rubovima i mutna slika, driveri za graf su inst ..pomagajte iako vjerojatno odlazi monito..jaooo..sve na mene :hitthewal::hitthewal:

Kristijan1 14.06.2017. 12:12

Citiraj:

Autor yaya (Post 3070891)
..nist eto kupim laptop..instaliram sve , laptop super..sad monitor Samsung nemam pojam koji model pise valjda tu, titr ana rubovima i mutna slika, driveri za graf su inst ..pomagajte iako vjerojatno odlazi monito..jaooo..sve na mene :hitthewal::hitthewal:

Kako je spojen laptop sa monitorom ?

Prki 14.06.2017. 12:27

Vjerovatno ti rezolucije monitora i laptopa nisu iste pa dolazi do flickeringa,treba u postavkama pogoditi Herze i rezoluciju i trebalo bi se ispraviti, a pogotovo ako je monitor spojen s HDMI kablom.

yaya 14.06.2017. 12:57

M amonitor stolnog racunala, laptop nema veze s tim sorry kaj tako ispalo bezveze, monitor ovog racunala, titra pri podizanju sa strana..graficka je ok..izgleda da odlazi monitor

coconut 14.06.2017. 13:16

To ćeš saznati kada na taj komp priključiš drugi monitor. Tek onda ćeš moći biti sigurna je li problem u monitoru ili grafi.

yaya 14.06.2017. 15:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 3070940)
To ćeš saznati kada na taj komp priključiš drugi monitor. Tek onda ćeš moći biti sigurna je li problem u monitoru ili grafi.

Ma jesam nije u grafi problem, prikljucila sam, zasad se monitor nesto stabilizirao al izgleda da polako rikava..

Nikky 14.06.2017. 16:41

Jeli govoriš o ovom Samsung SyncMaster xyz (nadopiši oznaku) iz Moj komp ?
CRT ili LCD ?
Koliko je u pogonu ?

Moguće je da je zdrav za servisera, zamjena gomilice elektrolita ... pisali smo o tome u par tema.

nino 14.06.2017. 17:00

A da zvucnike odmaknes od monitira 😁

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

yaya 15.06.2017. 14:44

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3071046)
Jeli govoriš o ovom Samsung SyncMaster xyz (nadopiši oznaku) iz Moj komp ?
CRT ili LCD ?
Koliko je u pogonu ?

Moguće je da je zdrav za servisera, zamjena gomilice elektrolita ... pisali smo o tome u par tema.

da ovaj monitor LCD..a zvucnici stalno stoje ne tako blizu i titraju gornji lijevi i desni kut, da ima vec on godina, mislis da bi mu servis pomogao?

Nikky 15.06.2017. 14:59

Opet nisi napisala oznaku modela :fiju:
Samsung (mada se dešava i kod drugih proizvođača) je poznat po tome da treba zamijeniti xy elektrolita nakon xy vremena rada.
Obično se počne manifestirati sa težim paljenjem, zeza backlight i sl.
Nezgodno je ako se ne reagira na vrijeme onda se može "otvoriti" veći kvar.

Nađi u Zg dobar RTV servis, zamjena elektrolita na power board - u ne bi trebalo koštati više od cca 100 - 150 Kn (ovisno koliko ih ima).
Poanta je u tome šta prvo napajanje mora biti ispravno pa tek onda se traži neki drugi uzrok / problem.

yaya 15.06.2017. 15:32

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3071320)
Opet nisi napisala oznaku modela :fiju:
Samsung (mada se dešava i kod drugih proizvođača) je poznat po tome da treba zamijeniti xy elektrolita nakon xy vremena rada.
Obično se počne manifestirati sa težim paljenjem, zeza backlight i sl.
Nezgodno je ako se ne reagira na vrijeme onda se može "otvoriti" veći kvar.

Nađi u Zg dobar RTV servis, zamjena elektrolita na power board - u ne bi trebalo koštati više od cca 100 - 150 Kn (ovisno koliko ih ima).
Poanta je u tome šta prvo napajanje mora biti ispravno pa tek onda se traži neki drugi uzrok / problem.

2343NW je model

Nikky 15.06.2017. 16:02

Ako sam dobro izbrojio cca 7 elektrolita, onaj debeli obično ne treba mijenjati.

yaya 16.06.2017. 07:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3071333)
Ako sam dobro izbrojio cca 7 elektrolita, onaj debeli obično ne treba mijenjati.

fala ljudi nis ako netko zna nekog servisera nek mi javi u inbox..:respekt:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:52.