![]() |
Dva rutera u stanu ?
Imam stan s dnevnim boravkom i dvije sobe
Od B-neta imam ruter i digitalni prijemnik koji su u dnevnome boravku kraj TV-a U dnevnome boravku je utičnica u kojoj se nalazi dolazni kabel od B-neta (telefon, Tv, Internet) Nedavno sam preuređivao stan i meštri su iz svake sobe sproveli kabel do te glavne utičnice u koju su ugradili 3-dijelni koaxialni razdjelnik. U tim sobama se nalaze laptopi i problem je šta je u sobama wi-fi signal loš (jedva jedna crtica) jer postoje 2 zida između Da li ja mogu u jednoj od soba da spojim drugi ruter koji bi mi pokrivao te dvije sobe Ili ako imate neki drugi prijedlog |
Pišeš da je ugrađen koaxialni razdjelnik. Kako ti misliš provesti mrežu kroz koaxijalne kabele? Tebi treba range extender ili AP u drugoj sobi.
|
Bnet ide do modema koaksialcem.
Imam isti problem kao ti, kupio sam TP link router za cca 160kn, on se bezicno poveze na tvoj modem i jos odasilje dalje pojacani signal. Sent from my D6603 using Tapatalk |
Preuređivao si stan a zaboravio na mrežu > greška.
Kolege su ti već rekle, a imaš i x primjera rješenja. Trebaš uređaj u ulozi Universal Repeter i/ili PowerLine par + nekakav AP. |
@ Getriba94 - to kod tebe je "range extender" u repeater modu i pitanje je ako ga stavi u hodnik između tih soba hoće li imati dobar signal sa njega do rutera i do oba laptopa :(
Bolje bi bilo provjeriti ima li u sobe povučene UTP kablove ili tel. kablove sa bar 4 žice pa se slože na tih 20m otprilike da rade kao LAN kablovi. Ima još jedna "luđa" moja ideja da kod b-netovovog rutera lan-om spoji neki wifi-AP a sa njega koaksom (umjesto antene od AP) spoji na te koakse što ima ali sa "T" razdjelnikom. Na krajeve koaksa u sobama wifi štap antene (ili u samoj kutiji kvad antenu direktno na koaks)... :D |
Citiraj:
|
Kvad bi bio super od komada bakrene žice stranica 3cm i krajeve spoji na koaks u toj utičnici sobe (živi kraj na jedan a oplet na drugi kraj) zatim samo stavi plastični poklopac koji ima kupiti u svim trgovinama el. materijala.
To što kažeš jp_rv bi trebalo biti 3cm opleta presaviješ unatrag preko koaksa da ostane srednji dio gol od opleta...to ga dođe kao dipol 3 + 3cm :D https://www.google.hr/search?hl=hr&s...lHdsaq_69YXiM: Žica od 3-4mm da sama drži formu na koju je savijena. Koaks spajati tako da se što kraće oguli kraj , cca 5mm max. Napomena , ne koristiti "spliter" za spajanje na AP ( ogromno gušenje u transformatoru impedance koji su u spliteru) ta dva koaksa već baš obični " T " razdjelnik. Koaks sa " T " razdjelnika bi trebao biti 50 ohma do AP da bi otprilike odgovarala inpedanca cjelog sustava sa antenama. |
Citiraj:
Sent from my D6603 using Tapatalk |
Pa to je onda kod tebe super , a ima ih masu nezadovoljnih sa extenderima jer osim što svakako gube na brzini podataka imaju probleme sa smetnjama ovisno o broju korisnika u okolini pogotovo ako extender nema vanjske antene već unutar kućišta.
|
Nisam niti ja ocekivo da bu tak dobro radio. (zahvaljujuci Nikky-u :D )
https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524158 |
Ustvari odustajem od rutera, jer mi neki kolege savjetuju da uzmem nekakav WiFi extender. Vidim na ebay da ima da osta velika ponuda tih extendera.
I još mi kolege kažu da su bolji extenderi koji imaju vanjske antene nego oni šta imaju unutarnje u kućištu. Da li je to točno. Evo ovaj mi je zapeo za oko Šta vi mislite o tome |
Nisi skuzio, router koji kupis ima ulogu extendera, tvoj stari modem/router ostaje.
Zaboravi te extendere sa ebaya. Gorespomenuti TP-Link je daleko bolja opcija od njih.
|
Znači taj TP-link je bolja opcija.
Samo mi reci da li je on povezan bežično s glavnim ruterom, jer žičano povezivanje u mom slučaju ne dolazi u obzir |
Procitaj opet 3. Post xD
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego recite mi da li je komplicirano podešavanje za povezati ih bežično, jer nisam baš neki stručnjak za to |
ko nezna ništa.. naravno da je komplicirano
|
Oooo shit
|
Daj 30kn vise za onaj provjereni tp link i posaljem ti upute za podesit ga od kolege nikkya
Evo mene opet
Ovih dana bi kupio taj "TP-LINK TL-WR843N" šta mi ga ti predlažeš ali bi volio da mi pošalješ neki dokaz da se oon spaja bežično s glavnim ruterom, jer neki kolege mi kažu da se on mora spojiti mrežnim kabelom (šta ne dolazi u obzir) Prije nekoliko godina jedan forumaš mi je sugerirao da kupim neki uređaj i kad sam ga kupio to nije bilo to i on mi se izvinio jer je bio krivo informiran. Shvati me, nebi htio bacito 200 kuna prije nego šta budem siguran |
Nema dokaza, nek bude tajna :P
Oooo shit, stvarno neman sreće.
A ništa onda, raspitaču se na nekom drugom mjestu |
a teško je u google malo udrit a ?
evo ja sam umjesto tebe http://www.tp-link.com/eg/products/d...TL-WR843N.html Client Router Mode – WISP Client dakle može se wifi spajat |
Samo mi dodao, ovo je PCEkspert forum, informacije koje dajemo su provjerene i 99.999% ispravne.
Kolega ti je odgovorio, taj TL-WR843N može odraditi šta trebaš, samo treba znati podesiti da se poklapa sa ostatkom mreže. :amen: |
Bar mi tu poznati hahari
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Evo sad mi je serviser iz links.hr preporučio da uzmem jedan od ovih (ovi do 200 kn) ali nije mi jasno koja je razlika između "Wireless range extender" i "Wireless Access point"
|
Kaj ti ne radi gugl?
|
Čemu služe onda forumi. Šta je problem da mi neko napiše koja je razlika između njih i problem rješen
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:30. |