![]() |
x1600-derivat od r520 ili r580?
da li mozda netko zna da li je x1600 derivat od r520 ili od r580. znam da sam čitao u Bugu da ima neke funkcije koje nema x1800, a budući da je launch r580 u siječnju...
Ako netko zna neka podijeli svoje znanje s a nama ostalima... |
Re: x1600-derivat od r520 ili r580?
Citiraj:
|
Re: x1600-derivat od r520 ili r580?
Citiraj:
|
Funkcije su neke koje pomazu u Doomu3, ne znam točno. ne mogu naci Bug, tako da ne znam točno. Ne radi se o driverima...ali ne sjecam se točno što.
Uglavnom ovdije se vidi da nisu baš isti dizajn(broj texture jedinica). Tako da nisam siguran da je r520 baza x1600. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2552&p=2 http://www.guru3d.com/article/Videocards/262/4/ Uglavnom x1800 ima 1 ps jedinicu po texture jedinici, a x1600 3 ps jedinice po texture jedinici. |
Citiraj:
to nema nikakvog smisla i nmea veze s ničim r 520 je temelj X1600, a točno je da X1600 ima premali broj tex jedinica samo četiri osobno mislim da je taj čip namjerno okljaštren da ne bi bio prevelika konkurencija nečem drugom očekujem već nakon nove godine novi ATI-jev mainstream čip daleko boljih performansi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ma kakve r580....a bug već odavno nije medij kojem bi se vjerovalo..... |
Koliko ja znam, X1600 je poseban chip u odnosu na X1800 (R520)... jezgre su projektirane u isto vrijeme, paralelno. I sad...pitanje je koja je jezgra derivat koje :D
|
Zamislite da je r580 4*x1600. 16 texture jedinica i 48ps jedinica.:clap:
|
Citiraj:
sigurni je da 1600 ima prilično loše performanse i daleko je od onoga što inače ati ponudi u mainstream segmentu a da x1600 ima nekaj kaj x1800 nema to su priče za malu djecu |
Citiraj:
|
Citiraj:
jednostavno ta priča nema osnove aj brže brže traži taj Bug odnosno Vidi:D |
A ne mogu ga naci, čak mislim da mi nije doma.
APEL: :D ako nekto ima taj BUG neka citira taj dio opisa X1600. Mislim da je to onaj sa žutom naslovnicom. |
jesi li mislija na ovo?
da bi ATI poravija performanse u OGL igrama koje koriste stencil sjene, ATI je u radeone serije x1600 ugradija posebnu optimizaciju (duplo brzi rad ovih sjena) koju je nVidia jos davno ugradila u FX 5800 Ultra ono sta ti kazes za 3 ps jedinice po texturi je sljedece za razliku od vecine dosadasnjih kartica koje su sadrzavale jednak broj teksturnih te piksel shaderskih jedinica (u paru cjevovodi) radeon x1600 ima tri puta vise shaderskih jedinica. ovo se odnosi na buduce igre koje ce sadrzavati sve vise shadera,a sve manje ce se bavit cistin lipljenjen tekstura (tehnika koja je dominirala u dx7 i dx8 naslovima) |
Citiraj:
|
Citiraj:
otkud bilo kome to jesi vidio bilo koji sajt vani da je to spomenuo prilikom recenzija?? nisi kakve crne optimizacije za stencil sjene slijedi link pa promotri kak X800XL razvaljuje x1600XT u Quakeu 4 uzduž i poprijeko x1600XT i sa novim driverima je u rangu ili malo brža od x800 i gdje su tu sad bilo kakve optimizacije za x1600xt??? već sam rekao taj je gpu zanimljiv samo po asimetričnoj arhitekturi i po meni nije nemoguće da bude vrlo kratkog vijeka jer će ga zamijeniti nešto bolje http://www.firingsquad.com/hardware/...ance/page8.asp |
S obzirom da x1600 ima isto texture jedinica kao i 9600 nije loša kartica.
A zakaj ne bi vjerovao BUG-? I jel netko zna zašto ATI-jevih 16 pipelinea ima više tranzistora od 24 nVidina? |
Konane:D
Daj molim te nemoj nemušto raspravljati o nečemu jer nitko ne kuži kaj hoćeš reći. Dakle-ne izjave tipa "Funkcije su neke koje pomazu u Doomu3, ne znam točno. ne mogu naci Bug, tako da ne znam točno. Ne radi se o driverima...ali ne sjecam se točno što." "znam da sam čitao u Bugu da ima neke funkcije koje nema x1800" "TO! Još se i pitaju zašto nije ugradio ATI i u x1800 te neke funkcije,jel tak?" Ugradio u X1800-kaj??? Koje to funkcije ima X1600 a X1800 ne??? I slično. Imao si članke na PCE, imaš pun net recenzija X1xxx serije i još ti to nije dosta nego postavljaš pitanja "zašto neke funkcije iz X1600 ATI nije ugradio u X1800??????? Ja bih ti bio jako zahvalan da objasniš koje su to funkcije jer fakat ne kužim kaj želiš reći??? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Važno je samo jedno. A to je da je sa 16 pajpi ATI grafa par Nvidiinoj koja ima 24.:) I još ktome ima potpuniju podršku za SM3, mogućnost korištenja HDR-a i AA istovremeno, PUNO napredniji mem. kontroler itd...itd... Naravno da je moglo i bolje, ali to je ATI-jeva prva grafa sa SM3 i u startu je konkurentna Nvidii. |
Citiraj:
Nema... Očito je da ATI ima problema oko proizvodnje XT GPU-a... A onda kad opet pogledamo preview rezultate od najavljene 7800GS kartice koja ima samo "16" pix. sh. clock na 375MHz i memu 2.0ns i ona parira bolesno clockanoj XL-ici baš nisam siguran da je ATI-jeva arihitektura TOLKO bolja od nVidia-ine... (ovaj parira se odnosi na rezultate sa 4*AA www.anandtech.com) |
Citiraj:
onda je to glupost i nebuloza |
Citiraj:
X1800XT je izašla tek nedavno pa je na neki način logično da je još nema jer je i vani dosta tražena ali je činjenica da ATI ima problema u proizvodnji tih čipova što se ti če tih rezultata 7800gs imao sam doma GTX i X1800XL i razlike u real gameplayu nisu toliko velike ako gledamo na usporedivoj kvaliteti slike činjenica je da ako hoćeš brzinu uzmeš nevidiju ali svako kome je imalo bitna kvaliteta slike bliži je ATI-ju |
Citiraj:
Jer je nema za kupiti. A košta u prosjeku 10% više ngo najeftiniji XL. Budući da bi se o konkurentnosti dalo raspravljati-samo izvoli, možeš za početak navesti gdije to točno GT gazi XL ili GTX XT??? Možda sam ja nekaj krivo shvatio, ali dobio sam dojam da su tu negdje. U nekim igrama je jači ATI, u nekima Nvidia. Ali ništa kaj bi se moglo zvati "pranjem", "deračinom" i sl. A bogme bi volio i da mi veliš kaj je to točno "bolesno clockana XL??? Ona koja napravi 10.000 u 05 ili??? I ne znam zakaj spominješ još papirnatu 7800GS ako vidiš da raspravljamo o XLvsGT i XTvsGTX??? |
Citiraj:
I da de mi primjer da je xl 10% jeftiniji od gt-a |
Citiraj:
Pa ih ih je bilo na cjeniku ali na skladištu ne. Nitko ne spori da XT-a NEMA Samo mi već lagano idu na onu stvar spike GT pere XL i slične... Ili nije dobra arhiktetura a ATI je napravio izvrstan mem. kontroler i grafu koje sa 16 pajpi konkurira onoj sa 20/24... |
Jelc ja nisam ovdje spomenuo performanse ni nv ni atia, nego sam napomenuo da je nvidia imala kartice na trzistu koje su rasprodane i sad ih nema za nabavit, a ni xl nije bio nabavljiv do nedavo, dok xt- nema ni sad
|
Citiraj:
Joj ZED, pa ni nekih modela Nvidie nije bilo MJESECIMA za kupiti. A pisali su se testovi sve u 16...kaj je ono bilo??? PCI-E 6800GT ili..??? A bilo ih je svuda na cjenicima:rolleyes: Jaka muda. |
jebemu pricamo o 7800 i x1800 serijama ne o onim prije, nemoras odma skakat ko divlji
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |