![]() |
hdd
stavim u biosima first boot floopy, i kad se resetira pise mi poruka remove disk or other media, i tako na 4 harda, radi se o win 98
|
Želiš bootati s diskete i pojavi ti se ta poruka?
- možda disketa nije bootabilna ili je oštečena ako je prije bila bootabilna Želiš bootati s HDD-a i pojavi se ta poruka ? - izvadi disketu iz FDD-a, i zašto ne staviš 1.st boot device-HDD? :confused: |
valjda sam dobro kuzija sta te muci
ukoliko ti je kao first boot device oznacen floopy a u njemu se nalazi disketa on ce probat bootat s njega. ako disketa nije bootabilna on nece preskocit na sljedeci bootabilan medij znaci izvadi disketu s floopya |
ja hocu formatirat win. u biosima stavim first boot floopy, kad se komp resetira, ubacim disketu i onda se pojavi ta poruka, skinuo sam boot up sa interneta
|
Citiraj:
|
Citiraj:
1. dok si u windowsima stavi flopy u drajv 2. otvori My computer 3. desnim klikom na ikonu od flopya i stisni format 4. oznaci kvadratic "create ms-dos startup disk" To bi bilo to, ukratko:D |
skidao sam s bootdisk, skidao sam i kad me pitalo gdje da sejvam stavio sam odmah na disketu. da li je trebalo nesto drugo?
|
napravio sam boot up disketu. first boot floopy, upisem format c: i onda bi izbaci poruku "bad command or file name" ?!
|
1. Na kojoj particiji si bio kad si pokušo formatirat?
2. Jel taj disk na PATA ili SATA sučelju? |
Odi na www.bootdisk.com ,skini odgovarajuću boot disketu (u exe formatu) i pusti da napravi boot floppy s svim potrebnim fajlovima. Za ovo će ti trebati računalo s disketnom jedinicom i windowsima.
Sad kad imaš provjereno dobru boot disketu, možemo nastaviti dalje... |
uspio sam, greška u disketi....
|
:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34. |