![]() |
Problem s novom grafičkom(rx470)
Dakle, upiknuo sam detetu novu grafiku na staru ploču, i ne radi.
matičana je asrock ALiveXFire-eSATA2, do sad radila sa gt740, danas dodano napajanje fortron hexa 400, hladnjak za cpu i msi rx470 armor. nakon rezanja vrpce i puštanja u pogon nema slike, ali se ne pali ni periferije( usb). Ok probao na hdmi i telku jer sam mislio da monitor zeza(AOC22119). NAda, Bios je p4.00 zadnji za tu matičnu. Jel to nebude radilo ili sam nešto propustio. imam još opciju sa nekom MSI G41MP28(ms7592) i core2duo e7500 matičnom ako voa moja ne želi surađivati jer bih želio izbjeci trošak za sad ::fala: |
Ni prvi ni zadnji. Nekompatibilnost.
|
Dakle ipak jos malo troška, a ova druga bi išla?
|
Nes znat dok ne probas. :)
|
a ništa ne košta barem :)
uvijek stignem šopingirat. |
Sve složeno na drugu plocu MSI.
Sve radi sad. Ipak je do ploce bilo. Hvala svima koji su me podržali😀😀 Iako nije mi jasno zakaj je zezala asrock ploča. Bas cudno |
Ništa čudno, ja recimo na Asus P5LD2 nisam uspio pokrenuti RX470/480
Hoće to zezati na tim starijim pločama |
vrlo lako je moguce i da stara ploca radi, ali hladnjak nije bio dobro sjeo (reko si da si stavljao novi)
|
Citiraj:
|
Niste pazili, komp radi kad piknem staru grafu, ne radi sa novom!
uglavnom sve presloženo i sve radi, dakle obadvije konfe rade, jedino je rx470 u ploci 2, MSI, a gt740 u ploci jedan, Asrock. |
Jednostavno pojedine stare matčne ploče ne žele raditi s najnovijim karticama. Obično se dešava kod novih kartica koje traže full UEFI matične.
U glavnom ništa strano, kako je i Nino rekao, nisi ni prvi ni zadnji. :) Imao sam par takvih iskustava, zanimljivo uvijek s AMD baziranim karticama :D |
meni takodjer amd stvao takve probleme. konkretno sapphire hd5770 nije htjela raditi na ploči n-force 4 soc 939. Sa nvidia karticama nisam imao takvih problema
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:27. |